22
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHTA - ADIYAMAN

Kommagene Festivali'ne fırtına engeli

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde düzenlenen 15. Kahta Kommagene Festivali'nin Nemrut Dağı zirvesinde yapılacak olan etkinlikleri, şiddetli fırtına engeline takıldı.


Festival kapsamında 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa heykeller altında yapılacak etkinlikler, fırtına nedeniyle iptal edildi. Folklor ekipleri, davulcu kızlar, mahalli sanatçılar Halil Tanyıldız ve İbrahim Harikases, etkinlikler için zorlu bir yolculukla Nemrut Dağı zirvesine tırmandı. Davetliler zirvede aşırı fırtınayla karşılaşınca heykellerin dibine sığındı. Zirvede sadece Nemrut Dağı'nda 3 kuşaktan beri bekçilik yapan Osman Yetkin'e plaket verilirken, burada yapılması planlanan diğer etkinlikler iptal edildi.


Kahta Kaymakamı Sertel Otçu, fırtına nedeniyle zirveye çıkışın güç olduğunu dile getirerek, "Festivalimizin 2. gününde Nemrut Dağı'nın zirvesinde güneşin batışını seyredecektik fakat aşırı fırtına nedeniyle birtakım olumsuzluklar yaşandı" dedi.


Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise turizm potansiyelini en iyi şekilde yükseltmek istediklerini kaydederek, "Bölge ekonomisinin iyileştirilmesi ve daha geniş istihdam alanlarının açılması için festival düzenliyoruz. Bugün bölgemizin tanıtımı için düzenlediğimiz festivalimiz hava muhalefetine takıldı" şeklinde konuştu.


Bu arada, Nemrut Dağı zirvesinde yapılacak etkinlikler tarihi Cendere Köprüsü'nde gerçekleştirildi. Mahalli sanatçı Halil Tanyıldız ile Kahta Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin ortaklaşa çalışması olan 'Berivan' oyunu ise ses düzeni kurulmadan gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 16:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?