16
Mayıs
2024
Perşembe
KAHTA - ADIYAMAN

Meslek yüksek okuluna müjde

Kahta ilçesinde bulunan ve Harran Üniversitesi Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Adıyaman Üniversitesi bünyesine alındı.


1998-1999 öğretim yılında Harran Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Kahta Meslek Yüksekokulu, 2000 yılında öğrenci ve öğretim elemanı eksikliği sebebiyle turizm işletmeciliği bölümüne dönüştürüldü. Adıyaman Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte Kahta’da öğretime devam eden Turizm İşletmeciliği bölümü yeniden meslek yüksekokuluna dönüştürüldü. Meslek Yüksekokulu hüviyetini kazanan Kahta Meslek Yüksekokulu Adıyaman Üniversitesi bünyesine alındı.


Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard.Doç.Dr. Gökhan Büyük, yoğun gayretler sonucu 40 kişilik ek kontenjanla Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nün açılmasının sağlandığını belirterek, "Kahta'da mevcut bulunan Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesi mezunları sınavsız geçişle bu programa kayıt yaptırabilirler. Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü turizm ve konaklama sektöründe hizmet ve üretim süreçlerinde görev alabilecek ve yönetime yardımcı olacak veya kendi adına iş yeri açıp, çalıştırabilecek nitelikli ara insan gücünü yetiştirmeyi amaçlayan 4 yarıyıllık bir yüksek öğretim programıdır. Amacımız turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelere mesleki eğitim almış yabancı dil bilen nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Turizm sektöründeki yenilikleri sürekli olarak incelemek, bu konudaki gelişmeleri öğrencilerle paylaşmak, turizm sektörü ile sürekli olarak işbirliği ve eşgüdüm içinde olmak, sektörden gelen talepler doğrultusunda projeler hazırlamak, işletmelerde oluşan sorunların çözümüne katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Ulusal ve uluslararası alanda turizm eğitimi veren, benzer statüdeki eğitim kurumları ile işbirliği yaparak, gerek öğrencilerin daha iyi yetişmesi ve gerekse öğretim elemanlarının bilgi düzeyini arttırmak için çalışmalarda bulunuyoruz. Bölümümüz topluluğa açık, sürekli eğitim programları düzenleyerek ve eğitim potansiyelinden toplumun da yararlanmasını sağlayarak toplumsal gelişmeye katkıda bulunacaktır. Öğrencilerin turizm mesleğine olan sevgilerinin geliştirilmesini sağlamak ve eğitim kalitesiyle turizm eğitimi yapan okular arasında üst sıralarda yer almak için bütün gayretlerimizi sarf edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 12:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?