18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHTA - ADIYAMAN

Nemrut Dağı yolu için ödenek istendi

KARADUT'TAN GEÇEN NEMRUT DAĞI YOLUN GENİŞLETİLMESİ İÇİN ÖDENEK TALEP EDİLDİ

Nemrut Dağı yolunun Karadut köyü içersinden geçen kısmının genişletilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ödenek talep edildi.

Dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı yolunun Karadut köyü içinde kalan bölümünün genişletilmesi ve kilitli parke taş döşenmesi için İl Genel Meclis üyesi ve köy muhtarı tarafından ödenek talebinde bulunuldu. Nemrut Dağı Milli Parkı uzun vadeli gelişme planı içersinde bulunan ve Nemrut Dağı'nın turizmi açısından önemli olan yol güzergahının iyileştirilmesi için 2,5 milyon TL ödenek talebinde bulunuldu. Köyün içinden geçen yolun alt ve üst yapısının iyi olmaması ve çok dar olması nedeniyle sıkıntı yaşandığı belirtiliyor.

İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Kavak ile Köy Muhtarı Mustafa Orhan tarafından İl Özel İdaresi'ne verilen dilekçe sonrasında, dilekçe Kültür ve Turizm Bakanlığı'na havale edildi. Bakanlıktan Karadut köyü içerisinden geçen yolun genişletilmesi, kilitli parke taş yapılması ve ihata duvarı için 2,5 milyon TL ödenek talep edildi.

İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Kavak, Nemrut Dağı'na gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat ulaşım sağlaması için talep edilen ödeneğin verilmesi gerektiğini belirterek, köy halkının herhangi bir kamulaştırma bedeli talep etmediğinin altını çizdi.

Kavak, İl Özel İdare ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin Karadut'ta gerekli incelemeyi yaptıklarını ve projenin hazırlandığını kaydederek, ödeneğin İl Özel İdaresi'ne aktarılmasıyla çalışmalara başlanılabileceğini söyledi.

Kavak, bu yolun Nemrut Dağı turizmi için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

KARADUT'TAN GEÇEN NEMRUT DAĞI YOLUN GENİŞLETİLMESİ İÇİN ÖDENEK TALEP EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 12:28:05
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 18:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?