18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHTA - ADIYAMAN

Nemrut ziyaretçilerini ağırlıyor

Kış aylarındaki yoğun kar yağışı nedeniyle turizm sezonuna kapılarını gecikmeli olarak açan Nemrut Dağı, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Yüksekliği 10 metreyi bulan büyüleyici heykel ve metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle "UNESCO Dünya Kültür Mirası"nda yer alan ve güneşin doğuşuyla batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'nda bölgedeki kar yağışı nedeniyle turizm sezonu yeni açıldı.

Bugünlerde Nemrut Dağı'na gelen yerli ve yabancı turistler, bir bölümünde hala karın bulunduğu zirvedeki heykelleri, farklı bir güzellikte görme imkanı buluyor.

Özellikle, batı terasında bulunan heykellerin çevresinde ve bölgedeki yüksek kesimlerinde hala karın bulunması, havaların ısındığı bugünlerde gelen turistlere farklı mevsimleri bir arada yaşatabiliyor.

-"Hedef 1 milyon turist"

Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, yaptığı açıklamada, kent için turizmin hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Adıyaman'a 2011 yılında gelen turist sayısının 100 binin üzerinde olduğunu, bunlardan yaklaşık 50 bininin Nemrut Dağı'na çıktığını ifade eden eden Ekinci, şöyle konuştu:

"Tarihi mekanların yanı sıra inanç turizminde de önemli bir merkez konumunda bulunan Adıyaman'a gelen turist sayısı yeterli değil. Son 3 yılda ilimize gelen turistlerin sayısının yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda istikrarlı bir artış gösterdiğine tanık oluyoruz. Hedefimiz, Nemrut'a gelen turist sayısını 100 bine, Adıyaman'a gelen turist sayısını ise 1 milyona çıkartabilmek. Bu rakamlar ulaşılabilir rakamlar."

Türkiye genelindeki rakamlara bakıldığında turizm hareketliliği konusunda zaman zaman artmalar ya da azalmaların görülebildiğini dile getiren Ekinci, şunları kaydetti:

"Biz, 3 yıldan beri turist sayısı konusunda istatistiki çalışmalara çok büyük önem veriyoruz. Adıyaman'daki turizm hareketliliğinin hiç bir zaman aşağıya doğru inmediğini, her zaman yukarı doğru çıktığını görüyoruz. 2012 yılında da bu hareketliliğin artmasını bekliyoruz. İnanç turizminde de çok önemli bir merkez olan Adıyaman'ın yıllık 1 milyon turist hedefine ulaşması hiç de zor değil. İnşallah çok yakın bir zamanda bu hedefe ulaşacağız." 

AA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2012 Çarşamba 19:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?