18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHTA - ADIYAMAN

Öğrenciler Vali Tan'ı terletti

Adıyaman Valisi Hikmet Tan ve beraberindekiler, işadamı Kemal Güneş'in onardığı okulu ziyereti esnasında ilginç anlar yaşadı.

Geçtiğimiz günlerde onarımını yaptırdığı Kahta Kubilay İlköğretim Okulunun ziyaret eden SUNSET Mayolarının sahibi Kemal Güneş, Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Kahta Kaymakamı Yakup Canbolat, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Bölükyayla Belde Belediye Başkanı Nevzat Fırat ve Kahtalı Mıçı İlçe Jandarma Komutanlğı tarafından yaptırılan Atatürk büstünü ve işadamı Kadir Kamış tarafından yaptırılan çeşmenin açılışını yaptı. Tan ayrıca öğrencilerin hazırladığı çeşitli elişi ve ağaç işlerinden oluşan sergiyi de açarak incelemelerde bulundu.

Daha sonrada sınıfları gezen Adıyaman Valisi Hikmet Tan ve beraberindekiler neye uğradıklarına şaşırdı. Vali Tan’ın öğrencilere bizlere söylemek istediğiniz bir şey var mı sorusu üzerine öğrenciler ilginç bir yanıt verdi. Öğrencilerden birinin valiye "Sizin buraya gelme sebebiniz nedir?" demesi üzerine Vali Tan, "Sizi ziyaret etmek, size sevgilerini iletmek bir de okulunuzun ihtiyaçları varsa onları gidermek ve okulu onaran Kemal Güneş'i sizlere tanıtmak için geldik" karşılğını verdi.

Başka bir öğrenci ise Vali Tan’a sizin ceketiniz neden bu kadar uzun sorusunu üzerine bütün herkesi gülme krizi tuttu.

Vali Tan ise "Ben kısayım da ondan, benim boyum biraz kısa ondan uzun ceket giyorum. Uzunların yanında da kısa görünmeyeyim" diye espiri yaptı.

En son gülme kirizinin yaşandığı soru ise Vali Tan’a isminin sorulması oldu. Vali Tan öğrencilere öğretmen ve okul müdürünün adını söyledi. Daha sonra da İlçe Milli Eğitim Müdürünün ismini sorduğunda ise öğrenciler Milli Eğitim Müdürü yerine Milli Eğitim Bakanının ismini söylediler.

Açılışlardan ve sınıf gezilerinden sonra Kahta Kubilay İlköğretim Okuluna yardımda bulunan hayırsever iş adamlarından Kemal Güneş ve Kadir Kamış’a birer plaket veren Adıyaman Valisi Tan, "Eğitime yüzde yüz destek kampanyası çerçevesinde hayır sever iş adamlarının kendi yaşadıkları bölgede yatırım yapmaları ve eğitime göstermiş oldukları katkıdan dolayı kendilerini kutluyorum. Bu davranışlarının diğer iş adamlarına örnek olmasını diliyorum" dedi.

SUNSET Mayolarının Sahibi Kemal Güneş ise "Bölgeye yatırım yapmak kendi işsizlerimize iş imkanı sağlamak çok güzel ancak eğitim konusunda yapılan işlerin ayrı bir önemi var. Çünkü eğitim her şeyden daha önemli" dedi.

Ahmet Doğan /Kenthaber/Kahta
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 13:20:40
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 13:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?