30
Mayıs
2024
Perşembe
KAHTA - ADIYAMAN

Okul temeli atıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kubilay İlköğretim Okulu'nun temeli törenle atıldı. 

Okulun yıkılması esnasında öğrencilerin bahçede ders işlemesiyle gündeme gelen Kubilay İköğretim Okulu'nun temeli atıldı. Temeli atılan okulunun 2009-2010 eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor. 

21 derslikli okul binasının temel atma törenine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Şevket Görsoy, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Akgül, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Temel atma töreninde konuşan Vali Ramazan Sodan, devlet olarak eğitime çok büyük önem verdiklerini belirterek, "Eğitim ülkemizin başta gelen önemli büyük sorunudur. Gelişmemiz ve kalkınmamız, çocuklarımızın geleceği ve istikbali eğitime bağlıdır. Hepimiz eğitime önem vermeliyiz ve okul yapımlarına herkesi teşvik etmeliyiz. Devlet olarak Kahta ilçesinde okul ihtiyacını gördük. Kubilay İlköğretim Okulu'nun öğrenci mevcudu fazlaydı. Derslikler yetersiz ve öğrencilerin sayısı fazlaydı. Acilen bir okul binasına ihtiyaç duyulmaktaydı. Bugün okulumuzun temelini atıyoruz. Kahta'ya bu yıl 100'e yakın derslik ve 380 kişilik ek öğrenci pansiyonu yapıldı. Bundan sonra da Kahta'ya okul yapmaya devam edeceğiz. Yakın zamanda bir ana okulu ve bir lise binasının yapılması içinde çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, temeli atılan okulun eski öğrencisi olduğunu belirterek, "Mezun olduğum okulun açılış törenine katılmak ve bu okulun yeni binasının açılışını yapmak benim için büyük bir onurdur. Bu memlekete yapılan her hizmet bizi sevindirir ve heyecanlandırır. AK Parti hükümeti olarak 2002 yılından buyana Türkiye genelinde çok ciddi ve büyük gelişmelere olanak tanımıştır. Hükümet olarak bu güne kadar Kahta'da bir çok hizmete imza atmış bulunmaktayız. Kahta'da yaşanan yılların ihmali var. Kahta için ne yapsak azdır. Bu memleket için ne yaparsak yapalım yeterli olmayacaktır. Bu güne kadar yapılan çalışmalarımızda hepimiz biliyoruz ki, yaşanan ihmali hep birlikte ortadan kaldırmaya çaba sarf edeceğiz. Cumhuriyetin kuruluşundan buyana Kahta'da yapılmış derslik sayısı 700 civarındadır. Bunun 220 tanesini son beş yıl içinde AK Parti hükümeti döneminde yapıldı. Eğitime çok büyük önem veriyoruz. Köylerimize bile modern derslikler buna bağlı lojmanlar ve ile okul pansiyonları yapılmıştır" diye konuştu. 

Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ile Vali Ramazan Sodan, Kubilay İlköğretim Okulu bahçesinde yer alan 21 derslikli okulun temelini butona basarak ilk harcı döktü.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 15:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?