20
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHTA - ADIYAMAN

'Oyuncağı getir bir çocuğu sevindir'

Kahta ilçesi Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri okul öncesi eğitimi özendirmek, öğrencilerin paylaşma ve yardımlaşma duygularını kuvvetlendirmek amacıyla 'Oyuncağını Getir, Bir Minik Çocuk Sevindir' adlı kampanya başlattı.

Okul öncesi eğitime dikkat çekmek, toplanan oyuncakları köy ilköğretim okullarında bulunan anasınıfı öğrencilerine ulaştırmak ve oyuncakların çocuklara ulaştırılması amaçlanıyor. Kahta'daki kamu kurum ve kuruluşlardaki ailelerin çocuklarından toplatılan oyuncakların köylerde öğrenim gören anasınıfı öğrencilerine Kurban Bayramı öncesinde teslim etmek isteyen hayırsever öğrenciler kampanyaya destek olmak isteyenlerin yardımlarını beklediklerini açıkladı. Kahta Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencilerinden Tülay Yıldırım, Ceylan Tanrıverdi ve Gamze Erdem'in öncülüğünde başlatılan "Oyuncağını Getir, Bir Minik Çocuk Sevindir" adlı kampanyaya okul idaresi destek veriyor.
METEM Müdürü Mehmet Doğan, öğrencilerin bu kampanyalarını takdir ettiklerini belirterek, "Hayatları boyunca oyuncak görmemiş köy çocuklarımıza oyuncak temininde bulunmak, öğrencilerimizin fikirlerinde yer edinmiştir. Bizde destek vermek istedik, ciddi anlamda yardımlaşma örneği teşkil eden öğrencilerimiz, bu nezih davranışlarından ötürü aldıkları eğitimi de göz önünde bulunduruyor" dedi.

Öğrencilerden Tülay Yıldırım ise köy çocukları için başlattıkları kampanyada herkes evindeki çocuklarının kullanılan veya kullanılmayan oyuncağını seve seve vermek istediğini belirterek, kampanyaya büyük ilgi olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 13:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?