18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHTA - ADIYAMAN

Özürlü genç burs istiyor

Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde yaşayan görme engelli genç, büyük bir başarı göstererek kazandığı üniversite sınavı sonrası başladığı eğitimini sürdürebilmek için, kendisine burs verilmesini istiyor.

Kahta Lisesi’ni bitirdikten sonra geçen yıl yapılan üniversite sınavına girerek sözel bölümünden 330 puanla Gaziantep Üniversitesi Adıyaman Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü’nü kazanarak okumaya başlayan A. Baki Elveren (22), maddi konuda sıkıntı yaşıyor. Kahta İlçesi’nde oturmakta olan görme özürlü A. Baki Elveren, yaklaşık bir aydır okula gitmek için Kahta İlçesi’nden Adıyaman’a minibüslerle gidiş geliş yapmak zorunda kalıyor.

Derslerini de evde tek başına yapan A. Baki Elveren, diz üstü bilgisayarında kendisi için hazırlanmış bir programla çalışıyor. Gözleri görmeyen A. Baki Elveren, bilgisayara kendisi için yüklenmiş ses yönlendirmesiyle derslerini çalışırken yazı yazabiliyor ve aynı şekilde derslerini dinleyerek ezberleyebiliyor.

Tüm derslerini bilgisayarla yapan Elveren, maddi durumu yerinde olmadığı ve kalacak yeri bulunmadığı için okula gidemeyeceğinden korktuğunu belirtiyor.

Okumak için bilgisayarını bile satmayı düşündüğünü söyleyen görme özürlü A. Baki Elveren, bilgisayarı olmazsa ders çalışamayacağını belirterek, "Hayırsever insanların yardımlarını bekliyorum. Okuduğum okulda birçok arkadaşım burs almış. Ben görme özürlüyüm, kimse bana burs vermedi. Bu nedenle burs yardımı bekliyorum. Burs veremeyecek olurlarsa en azından yol ücretimi karşılasınlar. Kimseden fazla bir şey istemiyorum, sadece okumak için burs istiyorum" dedi.

kahta
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 12:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?