30
Mayıs
2024
Perşembe
KAHTA - ADIYAMAN

Rehber adayları kazada yaralandı

REHBER ADAYLARINI TAŞIYAN MİNİBÜS KAZA YAPTI: 1'İ AĞIR, 15 YARALI

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde turizm rehber adaylarını taşıyan minibüs ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 15 kurs öğrencisi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman'ın tarihini yerlerini gezmek için kente gelen Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde turizm rehberliği kursu gören öğrencileri taşıyan 02 D 0051 plakalı minibüs, Nemrut Dağı gezisinden dönerken Eski Kahta Kalesi yakınlarında Orhan Demiral yönetimindeki 02 KK 045 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle takla atan minibüste bulunan kursiyer öğrenciler Selman Sunay, Arif Güleryüz, Adem Coşkun, Rabia Kayhan, Özlem Uyak, Gönül Cebeci, Hatice Yalçındağ, Nezihe Güçlü, Mesut Buyruk, Neriman Seçen, Natali Has, Dilek Karakuş, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlisi Kaan Emek ile Türk vatandaşlığına geçen Umar Mamadov (Ömer Mehmed) ve Aliona Mergel (Oya Uludağ Alpat) yaralandı. Yaralılar Kahta, Sincik, Akıncılar ve Karadut'tan gelen ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kahta Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan kursiyerlerden Selman Sunay'ın durumunun ağır olduğu öğrenilirken diğer yaralıların genel durumlarınıniyi olduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

REHBER ADAYLARINI TAŞIYAN MİNİBÜS KAZA YAPTI: 1'İ AĞIR, 15 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 20:43:00
Güncelleme :11 Mayıs 2011 Çarşamba 09:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?