19
Mayıs
2024
Pazar
KAHTA - ADIYAMAN

Silah ve tarihi eser kaçakçılarına baskın

SİLAH VE TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA DARBE

Adıyaman İl Jandarma Garnizon Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan iki ayrı operasyonda silah ve tarihi eser satıcılarına darbe vuruldu.

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri yaptıkları istihbarı çalışmalar neticesinde Kahta ilçesindeki Y.E ve A.D isimli şahısların kaleşnikof piyade tüfeği olduğu bilgisine ulaştı. Jandarma ekipleri bu iki kişinin evine operasyon düzenleyerek arama yaptı. Aramada 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği ile bu silahlara ait 4 adet şarjör ve 241 adet bu silahlara ait mermi ele geçirdi.

Diğer bir operasyon ise tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlendi. A.K isimli şahsın tarihi eser kaçakçılığı yaptığı yönünde istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri Adıyaman merkezde şahsın evine operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 2 adet pirinç heykel, 16 adet sikke, 180 adet eski dönemlerde tiyatro bileti olarak kullanılan figürlü taş ve 1 adet bıçak ele geçirildi.

Her iki olayda da gözaltına alınan şahıslar sorgulanmalarının ardından adli makamlara sev edildi. Olaylarla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

SİLAH VE TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 16:40:04
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 20:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?