18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHTA - ADIYAMAN

Üstü cami, altı okul

Kahta'ya 35 kilometre uzaklıkta bulunan Hisar Köyü'nde vatandaşların kendi imkanlarıyla yaptırdığı bir cami ve altındaki okul, görenlerin dikkatini çekiyor.

Kahta İlçesi'ne bağlı 25 hane ve 250 nüfusluk Hisar Köyü'nde bundan 15 yıl önce köylüler ibadet yapmak için kendilerine bir cami binası yaptı. Köylüler, çocukları okusunlar diye hemen caminin bodrum katını da okula dönüştürdü. Üstte cami altta ise, birleştirilmiş sınıflı eğitimle 35 öğrencinin öğrenim gördüğü 'cami altı' birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu bulunuyor. Okulların tatile girmesini fırsat bilen köylüler de, tahıllarını kurutmak için boş sınıfı kullanıyor.

Hisar Köyü sakinleri 15 yıldır kendi imkanlarıyla yaptırdıkları camiye bir imam atanmasını beklerken, 2004 - 2005 eğitim ve öğretim yılı için öğretmen atandı. Hisar Köyü Muhtarı Sabri Kılınç, köylülerin bundan 15 yıl önce ibadet etmek için kendilerine bir cami binası inşa ettiklerini, okul olmadığı için caminin alt katındaki odunluğu okul yaptıklarını belirterek, "Camimiz vardı imamamız yoktu. Öğretmen de atanınca okulu caminin bodrum kısmına yaptık. Geleceğimiz olan çocuklarımız bodrum katlarında eğitim görüyor. Bu köyde Türkiye'ye yakışmayan bir manzara olarak görülüyor. Avrupa Birliği'ne bu halde girmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 14:32:39
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 11:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?