18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHTA - ADIYAMAN

Yeniden elektriğe kavuştular

MAĞDUR AİLENİN ELEKTRİK BORCU TAKSİTLENDİRİLDİ

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir gecekonduda yaşam mücadelesi veren ve elektrik borçları nedeniyle elektrikleri kesilen Kahraman ailesinin elektrik borcu Göksu Edaş İl Müdürü Mehmet Yaşar tarafından taksitlendirildi.

Kronik böbrek yetmezliği nedeniyle çalışamayan 4 çocuk babası Sabri Kahraman'ın 6 bin 500 TL'lik yüksek elektrik borcunun 10 taksite bölündüğü öğrenirken, taksitlerin Kahta Kaymakamlığı, Kahta Belediyesi, Göksu Edaş İl Müdürlüğü, Kahta Ziraat Odası ve iş adamları tarafından ödeneceği bildirildi. Taksitlendirmenin ardından kesik olan evin elektriği açılırken, Göksu Edaş İl Müdür Mehmet Yaşar, "Ailenin yaşadıklarını basından takip ettik. Aileye Kahta SYDV tarafından gerekli yıllık yardımlar yapılmıştır. Aileyi ziyaret ettik. Öncelikle yüksek elektrik borçlarını taksitlendirerek ödeme tablosu oluşturduk. Taksitlerini Kahta Kaymakamlığımız, Kahta Belediye Başkanlığımız, Kahta Ziraat Odamız ile Kahtalı hayırsever vatandaşlarımızın ödeyecek olması aileyi sevindirmiştir. Yaşam mücadelesi veren aile devletin şefkati ile adeta yeniden hayat bulmuştur. Kahtalı hayırseverlerinde anında gıda yardımı yapması sıkıntı çeken aileyi adeta yeniden hayata tutundurmuştur" dedi.

Kahta Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden Sabri Kahraman ise gördüğü ilgi karşısında duygulandığını belirterek, "Böbrek hastasıyım. 4 çocuğum var. 1 tanesi özürlü. Bende düzenli çalışamıyorum. Irgat zamanı il dışına ırgata gidiyorum. Özellikle kışın çok zorluk çekiyorum. Bazen inşaatlarda iş bulursam çalışıyorum o da ancak o günkü ekmek paramıza yetiyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarımıza da istediğimiz gibi bakamıyoruz, giydiremiyoruz. Özellikle kış ayı bizim için kabusa dönüşüyor. Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte sıkıntılarımız daha da artıyor. Maddi imkanımız yetersiz olunca elektrik borcumuz arttı. O nedenle haklı olarak elektriğimizi kestiler. Mum ışığında çocuklar ders yapmaya çalışıyor. Allah yetkililerden ve duyarlı insanlardan razı olsun. Elektriğimizi açtılar. Çalışabileceğim bir iş istiyorum" diye konuştu.

MAĞDUR AİLENİN ELEKTRİK BORCU TAKSİTLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 14:46:04
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 23:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?