22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİNCİK - ADIYAMAN

Eğitim kurumları açılışı

TEDP Projesi kapsamında yaptırılan 8 derslikli İnlice İlköğretim Okulu ile İnlice Çok Programlı Lisesinin ve biri aile olmak üzere toplam 8 öğretmen kapasiteli lojman’ın açılış töreni yapıldı.

Adıyaman Valisi Halil Işık, Adıyaman Milletvekilleri Şevket GÜRSOY, Mehmet ERDOĞAN, Sincik Kaymakamı Ömer ŞAHİN, Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım ÇOBAN, İlköğretim Müfettişleri Başkanı Yaşar BOZ ve Sincik İlçe Milli Eğitim Müdür Sadun KILINÇ, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen açılış töreni oldukça mükemmeldi.

Sincik YİBO öğrencilerinden oluşan koro törene damgasını vururken koro şefi Sincik YİBO Müzik Öğretmeni Ayşegül AKKOCA yönetiminde söylediği eserler coşku ile dinlendi.


Törende halk oyunları ekibinin oyunları ve diğer etkinlikler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
Daha önce basında sorunlarıyla yer alan Sincik İlçesi İnlice Beldesi yeni okullarına kavuşmanın sevinci içerisinde idi. Çünkü “İnleyen İnlice” Artık İnlemiyor, tersine gülümsüyordu. Çünkü çok mutluydu. Okulları açılmış ve devletin sahip ellerini yanlarında hissetmişlerdi.


Törende bir konuşma yapan Sayın Valimiz Halil Işık son yıllarda ilimizde yapılan yatırımları ve diğer faaliyetleri özetleyen konuşmasında, kendisinin içerisinde Sincik ilçesinin de yer aldığı bölgede Kahta Kaymakamı olarak görev yaptığını, yöreyi ve insanlarını yakından tanıdığını belirterek yöre insanının devletine ve milletine bağlı, vefakar vatandaşlardan oluştuğunu söyledi.


Aynı anda İnlice Çok Programlı Lisesinin de açılışının gerçekleştirildiği törende üç ayrı noktada kordela kesildi. Böylece İnlice ÇPL, İnlice İlköğretim Okulu ve Lojmanı böylece eğitim- öğretimin hizmetine sunulmuş oldu.

inlice kaymakamlığı
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 11:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?