16
Mayıs
2024
Perşembe
SİNCİK - ADIYAMAN

Heykellere hayran kaldılar

Dünyanın 8. harikası Nemrut Dağı'na tırmanan yerli ve yabancı onlarca heykeltıraş, devasa heykellere olan hayranlıklarını gizleyemedi.

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumuna katılan heykeltıraşlar, Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Kültür ve Sanat ve Edebiyat Komisyonu 2. sanat günleri kapsamındaki 'Kommagene'den Günümüze Heykel Sanatı' paneli için geldikleri Adıyaman'da önce Güneydoğu'nun en büyük arkeolojik müzesini ziyaret etti. Heykeltıraşlar, daha sonra 2.206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı'na çıkarak, devasa heykelleri inceledi.

Yaklaşık 30 kişiden oluşan grup Nemrut Dağı'nın zirvesinde bulunan devasa heykellere hayran kaldı.

Doğuyla batının buluştuğu yer olan ve görkemli tarihiyle ünlü devasa heykelleri dikkatlice inceleyen heykeltıraşlar, heykellerle sık sık hatıra resmi çektirdi. İlk karın düşmesiyle oldukça soğuk olan havada Nemrut Dağı'na tırmanan heykeltıraşlar, daha önceden resimlerde gördüğü heykelleri yakından görmenin mutluluğunu yaşadı. Heykeltıraşlar daha sonra sırasıyla Arsemia ören yeri, Eski Kahta Kalesi, Cendere Köprüsü ve Karakuş Tepesi'ni gezdi.

basından
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 11:09:03
Güncelleme :22 Kasım 2007 Perşembe 11:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?