17
Mayıs
2024
Cuma
SİNCİK - ADIYAMAN

Jandarma'dan Sincik'e şevkat eli

Adıyaman Jandarma Garnizon Komutanlığı’nda görevli subaylar ve eşleri, Sincik İlçesi’nin Şahkolu Köyü’nü ziyaret ederek, çeşitli yardımlarda bulundular.

Kıdemli Albay Tarık Hatipoğlu’nun eşi Naciye Hatipoğlu’nun da katıldığı gezide, Şahkolu Köyü’nde maddi durumu iyi olmayan ailelere gıda, giyecek, kırtasiye ve sağlık yardımında bulunuldu. Köylüler, kendilerini ziyarete gelen subaylar ve eşlerini uzun kuyruklar oluşturarak karşıladılar. Atatürk İlköğretim Okulu İzci Grubu’nun da katıldığı köy ziyaretinde, küçükler vatandaşlara çikolata dağıttı.

Jandarma ekipleri ve köylüler birlikte Şahkolu İlköğretim Okulu’nun ön bahçesinde fidan diktiler. Daha sonra köyde bulunan ve maddi durumu iyi olmayan ailelere, Naciye Hatipoğlu tarafından içlerinde 5 litre yağ, 10 kiloluk makarna, 10 kiloluk bulgur, 10 kiloluk pirinç ve 10 kiloluk şeker bulunan gıda paketleri dağıtıldı. Diğer yandan Jandarma sağlık ekipleri de, köylüleri sağlık taramasından geçirerek, hasta olanlara ücretsiz ilaç verdi. Ayrıca köyde okuyan öğrencilere de içeinde çeşitli kırtasiye malzemelerinin bulunduğu yardım yapıldı.

Yine Jandarma ekipleri köy okuluna kurduğu berber servisi ile vatandaşların tıraş etti. Naciye Hatipoğlu, Jandarma personeli olarak kırsal kesimlere el uzatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Sürekli olarak yaptığımız köy gezilerinde vatandaşımıza bir şeyler verebilmenin mutluluğu içerisindeyiz. Buradakiler,şehirde yaşayanlarla aynı imkana sahip değiller. Bunun için kırsal kesimlere olan ziyaretlerimiz devam edecek" dedi.

ADIYAMAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2004 Cuma 16:48:02
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 15:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
45231,02 IP: 85.101.25.xxx Tarih : 1.08.2005 09:20:12
hepiniiz çok seviyorruz