19
Mayıs
2024
Pazar
SİNCİK - ADIYAMAN

Kızlar okula gönderilmiyor

Adıyaman’da Milli Eğitim Bakanlığı ve UNİCEF tarafından 23 ilde ortak yürütülen "Haydi Kızlar Okula" projesi kapsamında bir konferans düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Hasan Şıldak, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, daire müdürleri ve öğretmenler katıldı. Adıyaman’daki okullaşmayan kızların genel durumu hakkında bilgi veren Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş kız çocuklarının okullaşması için toplumun her kesiminin bu konuya duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti.

Bağlıtaş, "Adıyaman’da okullaşmayan kız çocuğu sayısı 5 bin olmasına rağmen 5 bin kız çocuğu da okula kayıtlı olmasına rağmen okula devam etmemektedir. Devamsızlık Kahta, Sincik ve Gerger ilçelerimizde yoğundur. Devamsızlığın başta gelen nedeni bilinçsizlik ve ekonomiktir. Adıyaman’da kız çocuklarının okullaşmasında öncelikli hedefimiz devamsız kız çocuklarını tam olarak tespit edip, daha sonra okula gitmelerini sağlamaktır. 2005-2006 eğitim öğretim yılında yüzde 100 kayıt ve devamı gerçekleştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

ADIYAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 15:09:29
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 15:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?