17
Mayıs
2024
Cuma
SİNCİK - ADIYAMAN

Sincik AB'li oluyor

Adıyaman’ın Sincik Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, (YİBO) Avrupa Birliği Genel Eğitim Programı’nın okul ortaklığı kapsamında Hollanda’da yapılacak olan eğitim programına katılacak.

Adıyaman’ın Sincik İlçesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Avrupa Birliği Genel Eğitim Programı’nın okul ortaklıkları faaliyeti kapsamında Hollanda’nın Breda ilindeki De Nassau VMBO Okul’nun koordinatörlüğünde, Avrupa’daki herkes için kilit buluşma noktası, Medya başlıklı bir proje için Hollanda’nın Breda ilindeki De Nassau VMBO Okuluna gidecek.

Sincik Kaymakamı Orhan Balcı, projenin üç yıl boyunca süreceğini belirterek, "Bu proje Türkiye genelindeki tüm yatılı ilköğretim bölge okullarından kabul edilen tek okul projesidir. Adıyaman ilinden de kabul edilen tek okul ortaklığı projesidir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kabul edilen üç okul projesinden birisidir. Ayrıca proje Türkiye genelinde kabul edilen 72 okul projesinden birini oluşturmaktadır. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları merkezi Başkanlığı’nın duyurusunda ilan edilen istatistikler ile Türkiye genelinde kabul gören Avrupa Birliği projelerinden yüzde 77’si özel kurumlara, yüzde 32’si ise kamu kurumlarına aittir. Sincik Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak yüzde 32’lik bu dilimde yer almaktayız. Bu proje üç yıl sürekli olup, her eğitim-öğretim yılında okulumuzun toplam 6 öğretmen ve 4’er öğrencisi diğer ülkelerdeki ortak okullarımız olan De Nassau VMBO Koordinatör Okul (Hollanda), Escola Ji Sophai de Mello Breyner (Portekiz), I.E.S Ciutat de Balaguer (İspanya), Szkola Podstawowa (Polonya), Mitropolt Andrei Foreign Language School (Bulgaristan) okullarına eğitsel amaçlı ziyaretler düzenleyecekler" dedi.

Projenin gerçekleştirileceği 3 yıllık süre içerisinde her okulun kendi bünyesinde yapacağı bazı etkinliklerin söz konusu olduğunu ve etkinliklerin her eğitim-öğretim yılının başlangıcından önce belirleneceğini belirten Orhan Balcı, "Ancak projemizin ilk yılı olması sebebiyle tüm ortak okulların proje sorumluları tarafından etkinlik planının Hollanda’daki ilk proje ziyaretinde Kasım 2004 tarihinde belirlenmesine karar verilmiştir. 2004-2005 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilmesi ön görülen ziyaretler 2004 yılının Kasım ve Aralık ayında, 2005 yılının Mart ayında gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 13:40:35
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 14:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?