22
Mayıs
2024
Çarşamba
TUT - ADIYAMAN

ATSO'dan Tut Gelişim'e destek

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Zafer Ersoy, Tut Gelişim Derneği'nin çalışmalarına destek olacaklarını açıkladı.

Adıyaman'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri, Tut İlçesi Toplumsal Gelişim ve Eğitim Derneğinin(Tut Gelişim) davetlisi olarak Tut'a geldiler. Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen davet sıranda STK yöneticileri, Tut Gelişim Derneği'ne her türlü desteği vereceklerini söyleyerek, Tut ilçesinin gelişimi için birlikte çalışacaklarını belirttiler.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy, Anadolu Kadınlar Derneği Başkanı (AKAD) Hayriye Ersoy, Adıyaman Rotary Kulübü yönetim kurulu üyesi Sadık Köroğlu, Adıyaman TEMA Vakfı Başkanı Ahmet Çelik ve TOÇEV Adıyaman sorumlusu Ferit Binzet Tut Gelişim Derneği ile ortak çalışmalar yürütebileceklerini açıklayarak Tut ilçesinin gelişimi için hertürlü desteği vereceklerini belirttiler.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Zafer Ersoy, Tut İlçesi'nin bölgelerindeki en güzel ilçelerden birisi olduğuna dikkat çekerek, ‘Tut insanı çağdaş, demokrat ve yeniliklere açıktır. Tut İlçesi Toplumsal Gelişim ve Eğitim Derneği'nin kurulmuş olması bu nedenle beni çok şaşırtmadı. Tut insanı ne kadar ilerici olduğunu bu dernekle bir kez daha ispatlamıştır. Biz ATSO olarak Tut'un ekonomik ve sosyal gelişiminin sağlanabilmesi için Tut Gelişim Derneği'nin yanında olacağız ve birlikte çalışmalar yürüteceğiz' dedi

Tutlu kadınların yöresel yemekler hazırladığı ve CHP Milletvekili Adayı Cemal Avcı'nın ev sahipliğini yaptığı davet Çanakçı tesislerinde gerçekleştirildi. Misafirler yemekten sonra etrafı gezerek yöre ile ilgili bilgi aldılar. Pekmez yapımını yakından görmek isteyen Zafer Ersoy, pekmez üreticilerini ziyaret ederek, dut pekmezinin hazırlanmasını izledi.

ATSO ve Tut Gelişim, Tut pekmezini markalaştıracak

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Zafer Ersoy Tut Gelişim Derneği ile ortak bir proje hazırlayarak Dut pekmezinin markalaşması için birlikte çalışabileceklerini belirtti. Ersoy:” Dut pekmezi, çok önemli bir besin olmasının yanı sıra Tut ilçemizin de önemli bir geçim kaynağıdır. Dut meyvesinin natürel ve organik oluşu bu pekmezin en büyük özelliğidir. Şuanda 250 ton kadar dut pekmezi işleniyor ama ihtiyaç olması halinde 500 yada 750 tona kadar çıkartılabilir. Bu sektörün iyi değerlendirilmesini ve yatırımcıların bu konuda ilimize gelip potansiyeli görmelerini istiyorum. Bu güne kadar çok fazla tanıtımı yapılamamış ancak ATSO olarak böyle bir çalışma yapacağız. Bu sektörü bu ilçede geliştirmek için Tut Gelişim Derneği ve ATSO olarak ortak bir proje geliştireceğiz. Bu ürünün insanlık için ne kadar faydalı olduğunu anlatmayı ve tanıtmayı hedefliyoruz. Özellikle yerli VİAGRA görevini yaptığını biliyoruz. Cinsel gücü artırmanın yanı sıra bağırsakları da temizlediğini biliyoruz. Baldan bile daha değerli bir besin olduğunu anlatacağız herkese. Markalaşması ve tanıtımı için ATSO ve Tut Gelişim Derneği ile çalışmalarımız da başladı. Paketlemesinden tutunda pazarlanmasına kadar bir çok ayağında çalışmalarımızı yapıp Dut Pekmezini Dünyaya tanıtıp pazarlayacağız” dedi.

basından/tut gelişim
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 11:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?