25
Mayıs
2024
Cumartesi
TUT - ADIYAMAN

Hasar tespiti istiyorlar!

HEYELANIN MAĞDUR ETTİĞİ KÖY HALKI KEŞİF İSTİYOR

Geçtiğimiz hafta yağan yağmur sonrası heyelanın meydana geldiği Tut ilçesine bağlı Şerefli köyünde ikamet eden vatandaşlar mağdur oldukları dile getirirken, zarar tespiti için keşif yapılmasını istiyor. Heyelan sonrası köy yolları ulaşıma kapatılırken, yol ortasında 'Dur' levhaları konuldu.

Adıyaman'daki 3 içme suyu kaynağından ikisinin isale hattının geçtiği Şerefli köyü, meydana gelen heyelanlarla zarar gördü. Heyelan nedeniyle su kaynaklarında meydana gelen arızayı gidermek için gece-gündüz çalışan belediye ekiplerine yardım eden köy halkı, köy yolların çökmelerin bazı bölgelerde ise çatlamaların meydana geldiğini belirtti. Heyelanın meydana getirdiği zararı bir türlü tespit edemediklerini söyleyen köy halkı, keşif yapılması konusunda yetkililere seslendi.

Tut ilçesine bağlı köylere sağlıklı bir ulaşım sağlanamadığını ifade eden Şerefli Köyü eski Muhtarı Ramazan Güler, "Adıyaman'ın içme suyu ihtiyacı bu bölgeden karşılanıyor ve bizim köyün önünden geçiyor. Belediye ekipleri burada çalışıyor, bizde insan gücüyle yapılacak bütün işleri köy halkı olarak yapıyoruz. El birliğiyle çalışıyoruz. Şu an itibariyle 5 köye ulaşım sağlanamıyor. Yollar kapalı olduğundan bizim köye Tut ilçesinin yolunda geliyorlar. O yol hem uzun hem de sağlıklı değil. Bizde heyelanın meydana gelmesiyle 10 gündür çalışıyoruz. Tepecik, Şerefli, Dandırmaz, Yalankoz, Akçatepe, Kaşlıca, Köseli, Elçiler, İncekaz, Ziver ve Çimenke gibi köylerin ulaşımında sıkıntı var" diye konuştu.

Güler, ayrıca ulaşım konusunda yaşanan sorunun en çok Dandırmaz köyünde yaşayan ve iki günde bir tedavi amacıyla Adıyaman'a gitmesi gereken bir diyaliz hastasını etkilediğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 11:44:01
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 11:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?