25
Mayıs
2024
Cumartesi
TUT - ADIYAMAN

Heyelanın nedeni HES inşaatı

TUT YOLUNDAKİ HEYELANA HES İNŞAATININ SEBEP OLDUĞU BELİRTİLDİ

Adıyaman-Tut karayolunda meydana gelen heyelana, bölgede yapılan Hidro Elektrik Santrali (HES) baraj inşaatının doğal yapıyı bozması nedeniyle meydana geldiği belirtildi.

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Turhan Gülhaş, Tut ilçesinde meydana gelen heyelan ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Adıyaman'da bir toplantıya katılan Turhan Gülhaş, Tut ilçesi Göksu çayı üzerine kurulan HES barajının heyelana neden olduğunu dile getirdi. Turhan Gülhaş, Adıyaman-Tut karayolunda 900 metrelik bölümün yaklaşık 300 metre aşağıya kaydığını ve bu kaymaya HES barajı kanal inşaatının neden olduğunu söyledi.

Gülhaş, "HES barajı kanal inşaatının doğal yapıyı bozması ve aşırı yağışlarında bunun üzerine gelmesiyle birlikte Tut karayolunda büyük heyelan meydana geldi. Heyelan olan bölgede HES baraj inşaatı yapıldı. Heyelan sonrasında bölgeye bilirkişi gönderilerek araştırma yapıldı. Yapılan araştırma sonucunda heyelanın kanal inşaatından kaynaklandığı kanısına varıldı" dedi.

Yeni yol yapımı için mevsim koşullarının düzelmesini beklediklerini kaydeden Gülhaş, "Araştırma sonrasında muhakamet müdürlüğüne ilgili yazıyı gönderdik. Yol ile ilgili yeni projeyi hazırladık. Yolun istikametini değiştireceğiz. Yol için heyelan ödeneğinden bütçe ayrılacak" şeklinde konuştu.

TUT YOLUNDAKİ HEYELANA HES İNŞAATININ SEBEP OLDUĞU BELİRTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 17:10:04
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 18:43:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?