19
Mayıs
2024
Pazar
TUT - ADIYAMAN

Organik pepino ilk mahsulünü verdi

ORGANİK PEPİNO İLK MAHSULÜNÜ VERDİ

Peru menşeili olan ve Güney Amerika ülkelerinde yetiştirilen Pepino meyvesi Adıyaman'ın Tut ilçesinde ilk mahsulünü verdi.

Türkiye'de yetiştiriciliği yaygın olmayan ve Akdeniz bölgesinde seralarda yetiştirilen Pepino meyvesi, Adıyaman'ın Tut ilçesinde organik olarak yetiştiriliyor. Dut meyvesi ile meşhur olan Tut ilçesinde, pepino meyvesinin ilk mahsulü alındı. Besin değeri yüksek olan pepino meyvesinin şeker hastalıkları, kemik erimesi, dalak yetmezliği, bağırsak kanseri, gen hastaları, mide rahatsızlığı, anemi (kansızlık) hastaları, hemofili hastaları (kanın pıhtılaşmasındaki bir bozukluğa bağlı kanama hastalığı), eklem

romatizması ve çocuklarda kemik gelişimine fayda sağladığı, içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini artırdığı; yara ve dış iltihaplarına karşı etkili olduğu biliniyor.

Cemal Avcı, kendi bahçesinde bu yıl deneme amaçlı diktiği 3 bin kök pepino meyvesi yetiştiriciliğinde yüzde 100 başarı elde etti.

Ürünlerin tamamen organik olduğunu vurgulayan Avcı, amaçlarının ilçede yeni bir gelir kaynağı oluşmasına katkı sağlamak olduğunu söyleyerek, "Ülkemizde bazı kentlerde pepino yetiştiriciliği seralarda yapılıyor fakat biz tamamen doğal ortamda organik olarak yetiştiriyoruz. Birçok faydası olan pepinonun organik olmasının ayrı bir önemi var. Bu yıl ilk olarak piyasaya süreceğimiz meyveleri marketlerde satacağız. Bunun yanında pazar oluşturarak, ticaretini geliştireceğiz. Organik pepino meyvesi ilçemizde

satılmaktadır" dedi.

ORGANİK PEPİNO İLK MAHSULÜNÜ VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 10:46:01
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 21:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?