23
Mayıs
2024
Perşembe
TUT - ADIYAMAN

Tan, 'Tut'u beğendi

Adıyaman’ın tüm ilçelerini dolaşan ve sorunlarını yerinde gören Adıyaman Valisi Hikmet Tan, son olarak Tut İlçesi’ni ziyaret etti. Vali Hikmet Tan ve beraberindeki daire müdürleri ile birlikte Tut İlçesi’ne giderek, ilçenin problemlerini yerinde gördü.

Vali Tan’a ilçe hakkında bilgi veren Tut Kaymakamı Hülya Kaya, "Tut İlçesi Gölbaşı ve Adıyaman’a bağlayan 14 kilometrelik yolun genişletilmesi ve onarılması gerekiyor. Dar ve virajlı olan yol nedeniyle ulaşım zorlaşmaktadır. Bu yol üzerinde kış aylarında oluşan heyelan önlenmesi için istinat duvarının yapılması gerekiyor" dedi. Kaymakam Kaya, "Tut İlçesi’nde bulunan bazı okullarımızın kalorifer tesisatının yenilenmesi gerekiyor. İlköğretim okullarının bazılarında ek dersliğe ihtiyaç var. Tut İlçesi’nde okul öncesi eğitim verecek bağımsız bir okul olmadığı için bu konuda sıkıntı çekiyoruz. Kaba inşaatı bitirilen 30 yataklı Tut Devlet Hastanesi’nin bitirilmesi için 1 trilyon 700 milyar gerekiyor. İlçemizde ekilebilir tarım arazisinin az olması hayvancılık ve meyveciğin ön plana çıkması için teşvikler sunmalıyız. İlçede bulunan insanların ekonomik gelirlerinin iyi olmaması ve istihdam sağlayacak yatırımlar yapılması gerekiyor" diye konuştu.

ValiTan, Tut İlçesi’ni umduğundan daha gelişmiş bulduğunu belirterek, "Tut İlçesi diğer ilçesinin diğer ilçelere göre fazla bir sıkıntısı yok. Fakat ilçede ekilebilir arazinin az olması halkı geçim sıkıntısı ile karşı karşıya getiriyor. Tut İlçesi’nde meyvecilik ve hayvancılığın ön plana çıkması için Valilik olarak yardımlarda bulunacağız" şeklinde konuştu.

Brifing sonrası ilçe merkezinde bulunan okulları gezen ve buralarda incelemelerde bulunan Vali Hikmet Tan ve beraberindekiler daha sonra 2 bin öğrenciye diş macunu ve fırçası dağıttı. Tut Kaymakamlığı ve Sosyal Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından alınan macun ve fırçalar tüm okul öğrencilerine verildi. Vali Tan ve bereberindekilere, Tut İlçesi’nde yetişen ve Türkiye’de ün yapmış meyvesi dut ile beraber, pestil, üzüm, sucuk, ceviz ikramında bulunuldu. Vali Tan, ikram edilen yemişlerden en çok dut meyvesini beğendi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 14:57:55
Güncelleme :9 Şubat 2006 Perşembe 12:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?