17
Mayıs
2024
Cuma
TUT - ADIYAMAN

Tut ve çevresinde deprem riski yüksek

Adıyaman Valisi Halil Işık, Çelikhan İlçesi’nde meydana gelen deprem sonrası bölgede 48 binanın boşaltılacağı açıkladı. Işık, Adıyaman’da özellikle Tut, Gölbaşı, Çelikhan, Gerger ve Sincik ilçelerinde deprem riski yüksek olduğu için bu ilçelerdeki çalışmalarımıza önem veriyoruz." diye konuştu.

Adıyaman Valisi Halil Işık, "Yıkılma tehlikesi olan binaları tespit ederek; Toplu Konut İdaresine bildirip, konut yapımı talebinde bulunacağız" dedi.

Depremde hasar gören bina sahiplerine maddi yardım yapılacağını belirten Vali Işık, "Şu ana kadar tespit ettiğimiz ağır hasarlı 48 binanın boşaltılma işlemine başlandı ve bu bina sahiplerine Acil Afet Fonu’ndan 3’er milyarlık para yardımı yapılacak" diye konuştu.


Işık, Çelikhan İlçesi’nde 10 deprem çadırı dağıttıklarını ve Kızılay’ın Elazığ depolarında bulunan 100 adet deprem çadırını Adıyaman’a getireceklerini kaydederek, şunları söyledi:
"Üniversite Gençlik Kampı’nın alanını muhtemel depremde kullanılmak üzere hazırlayacağız. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan 250 konteynır istedik. Adıyaman’da özellikle Tut, Gölbaşı, Çelikhan, Gerger ve Sincik ilçelerinde deprem riski yüksek olduğu için bu ilçelerdeki çalışmalarımıza önem veriyoruz."

ADIYAMAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 12:55:38
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 15:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan şensoy IP: 85.99.31.xxx Tarih : 25.04.2005 20:11:18
Mut'ta ki deprem Tut'lulara ibret olmalı.İki aşığın mutluluğuna kin tuttular deprem oldu.Tut'lulara tavsıyem seven leri mutlu etsinler.