16
Mayıs
2024
Perşembe
TUT - ADIYAMAN

Tut ve İş Dünyasında Kadın

Tut Gelişim Derneği yöneticisi Arzu Kaymak ve Anadolu Kadınlar Derneği (AKAD) Başkanı Hayriye Ersoy, ''İş Dünyasında Kadın' sempozyumuna katıldı.

Tut İlçesi Toplumsal Gelişim Eğitim ve Kültür Derneği (Tut Gelişim) Yöneticisi Arzu Kaymak ve Anadolu Kadınlar Derneği Başkanı (AKAD) Hayriye Ersoy, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından İstanbul'da düzenlenen ''İş Dünyasında Kadın'' konulu sempozyuma katıldı. Kaymak ve Ersoy, Sabancı Center'da düzenlenen sempozyumda Adıyamanlı İş kadınlarının başarılarını ve derneklerinin çalışmalarını anlattılar.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu , Alman Yeşiller Partisi Eş Bakanı Claudia Roth , PricewaterhouseCoopers Türkiye Sorumlusu Cansen Başaran Symes , HEY Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş'ın konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda, Diyarbakır , Antalya ve Adana İş Kadınları Derneği başkanları da iş kadınlarının karşılaştıkları zorluklar ile ilgili birer konuşma yaptılar.

2007 yılı temasını ‘İş Dünyasında Kadın' olarak ilan eden TÜRKONFED'in öneri ve bulgularını aktardığı sempozyumda Türkiyenin bir çok yerinden gelen kadın girişimciler de tanışıp tecrübelerini paylaşma fırsatı buldular. Sempozyumda Adıyamanlı İş kadınlarının başarılarını ve AKAD'ın çalışmalarını anlatan Hayriye Ersoy ayrıca Cansen Başaran, Aynur Bektaş ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel'le birer görüşme yaparak Adıyaman'da yapılacak yatırımlar ve Adıyaman'ın bölgedeki önemi ile ilgili bilgi verdi.

Tutlu kadınlara müjde

Tut İlçesi Toplumsal Gelişim ve Eğitim Derneği (Tut Gelişim) Koordinatörü Arzu Kaymak'la birlikte sempozyuma katilan Hayriye Ersoy, Tut İlçesi'nin de AKAD çalışmaları bünyesinde yer alacağını belirtti. Ersoy ve Kaymak, sempozyum süresince Adıyaman ve Tut'la ilgili çeşitli görüşmelerde bulunduklarını ve katılımcıların bölgeye olan ilgilerini artırmaya çalıştıklarını belirttiler. Yaptıkları görüşmelerden çok olumlu sonuçlar aldıklarını açıklayan Ersoy ve Kaymak, Tut Gelişim Derneği ve AKAD'ın birlikte yürüteceği çalışmalarla ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir basın açıklaması düzenleyeceklerini belirttiler. Hey Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş ile yaptıkları görüşme sonucunda Tut'da uygulanacak bir proje ile ilgili karar alındığını açıklayan Kaymak ve Ersoy, ‘söz konusu yatırımla ilgili bazı noktaların netleşmesini bekliyoruz. En kısa zamanda Tutlu kadınlara müjde vereceğiz' dediler.

tut gelişim
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 12:00:51
Güncelleme :22 Kasım 2007 Perşembe 12:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alptekin turan IP: 88.244.199.xxx Tarih : 18.12.2007 13:49:37

slm ben alptekin turan adıyaman tut ilcesinde dogdum ama istanbulda oturuyoruz ve tut u cok seviyorum orada cok hatıralarım var ALPTEKİN