27
Mayıs
2024
Pazertesi
TUT - ADIYAMAN

Tut'un sorunları vekillere teslim

29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti'den Tut Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Akat, Tut ilçesinin sorunlarını ve hayata geçirilecek projeleri içeren dosyaları milletvekillerine teslim etti.

Milletvekillerine Tut ilçesinin öncelikle çözülmesi gereken sorunları ve belediyenin projelerini içeren dosyayı teslim eden Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat, sorunları çözmek için kolları sıvadı. Belediye binasından hizmet aracına, 14 kilometrelik Tut yolundan eski hamamın yıkılarak yerine park yapılmasına kadar tüm sorunlar ve projeleri dosya haline getirildi.

Dört aylık belediye başkanlığı sürecinde yaptığı hizmetleri de anlatan Akat, "23 dönümlük ilçemiz Merkez Mezarlığı ile Salah Mahallesi'ndeki 7 dönümlük mezarlığın, havaların ısınması nedeniyle yangına sebebiyet verebileceği nedeniyle mezarlıklarda temizlik yaptırdık. Kadı Sokağı'nın açılması için 35 metre uzunluğunda 90 metre istinat duvarı yapıldı. En önemlisi ilçemizde gençlerimizi kahvehane ortamından kurtarılması amacıyla belediyemize ait Yıldırımönü mevkiinde bulunan 13 dönümlük arazinin kapalı ve açık spor sahası yapılması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edildi. İlçemizin alt yapısı (kanalizasyon) olmaması nedeniyle belediyemizde mevcut olan 400 milyon TL'lik projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 100 bin TL nakit yardımı yapılmış olup, ilçemizin Salah Mahallesi'nde kullanılmak üzere harcanacak" dedi.

Mehmet Akat, Tut Belediyesi'nin ekonomik sıkıntı içerisinde olması nedeniyle kısıtlı imkanlarla hizmet yapmaya çalıştıklarını fakat bu sorunların çözümü noktasında milletvekillerinin yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Akat, "Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na Ömer Öğün Deresi ve Cömüt Dere'nin açık olması ve pis suların derelere akıtılması nedeniyle Bakanlıkça derelerin ıslahını istiyoruz. Reşadiye Mahallesi'nde bulunan eski hamamın ekonomik ömrünü tamamlamış olması nedeniyle yıkılarak yerine çocukların oynaması için park alanı yapılacak. Belediyemizin mevcut imar planı ihtiyaca cevap vermediğinden yüzde75'i Maliye Bakanlığı tarafından Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bütçesine konulan ödenekten teslim edilerek yüzde 25 ise belediyemiz bütçesinden karşılanmak üzere ilave imar planı yaptırılması için İller Bankası'na yetki verildi. İlçemizde yol yapılması amacıyla belediyemizce hazırlanan 550 bin TL'lik kilit parke işi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yardım talebinde bulunuldu. Halkın sağlık, refah ve huzurunu sağlamak amacıyla çevremizde bulunan hayvan gübrelerinin kaldırılarak, haşerelere karşı sık sık belediyemizce ilaçlama yapıyor. Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere İl Özel İdare Sekreterliği'ne bir adet dozer ve bir adet de silindir belediyemize hibe edilmesi için talep edilmiştir. Belediyemize ait eski hizmet binasının şu an Telekom ve PTT şubesinin faaliyet gösterdiği yapı yıkılarak çarşı merkezinde oluşundan sosyal dinlenme alanı olarak değerlendirilecek. Pis su kanalları temizlenerek üzeri betonla tekrar kapatıldı. Belediyemize ait otogarın zemini ihale yoluyla kilit parke ile döşemesi yapılacak. Mezarlığa cenaze namazı kılma yeri, cenaze yıkama ve WC binası yapılacak. Gölbaşı ve Adıyaman yol ayrımında ilçemize kadar olan yolun düzensiz oluşundan dolayı 14 kilometrelik yolun programa alınması için milletvekillerinin yardımlarına ihtiyacımız var" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 00:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?