19
Mayıs
2024
Pazar
TUT - ADIYAMAN

Yeşillikler Beldesi'ne mesire alanı

YEŞİLLİKLER BELDESİNE MESİRE ALANI

Adıyaman'ın Tut ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında doğal hayatla iç içe mesire alanı oluşturuluyor.

Adıyaman'ın 'Yeşillikler Beldesi' olarak bilinen Tut ilçesinde yeni mesire ve yaşam alanı oluşturuluyor. Kaymakamlık tarafından SODES kapsamında hazırlanan proje ile 2009 yılında başlatılan çalışmalar bu yıl da sürdürülüyor.

Tut Kaymakamı Mehmet Aktaş, 2009 yılında SODES kapsamında 30 bin TL ödenek ile temizlik ve alt yapı çalışmalarının yapıldığı belirterek, 2010 yılında ise 80 bin TL ödenek ile çocuk oyun gurubu, havuz, doğal şelale, kamelya ve mesire alanında bulunması gereken temel ihtiyaçların giderileceğini açıkladı. Çanakçının soğuk suyu oluşturulan şelaleden mesire alanına doğru akacak.

Tut ilçesinin üst bölgelerinde ki rakımı yüksek olan Çanakçı mevkiinde sürdürülen mesire alanı, önümüzdeki yıllarda çevre il ve ilçelerden piknik yapmaya gelen vatandaşların akınına uğraması bekleniyor. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından koruma altında bulunan 50'ye yakın dağ keçisinin bulunduğu ormanlık bölgenin altında kurulan mesire alanına gelen vatandaşlar doğal hayatla baş başa kalacak.

İlk etapta sadece mesire alanı daha sonra ise yaşam alanları inşa edileceğini kaydeden Kaymakam Mehmet Aktaş, "Önümüzdeki ay içersinde mesire alanı kullanıma açılacak. Gerekli ağaçlandırma çalışmalarına başlanıldı. Burası sadece Tut ilçesi için değil diğer komşu il ve ilçelerden gelecek vatandaşlara hitap edecek. 'Yeşillikler Beldesi' olarak bilinen ilçemize piknik yapmaya gelecek ailelerin dinlenebileceği, gezebileceği, eğlenebileceği ve rahat edebileceği bir mekan olarak hazırlıyoruz. Özellikle yurt

dışında yaşayan Tutlu vatandaşların burada tatillerini geçirmeleri istiyoruz. İlçeyi cazip hale getirmek ve insanların temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir ilce hüviyeti olarak tasarlamayı amaçlıyoruz. Mesire alanımız rakım olarak doğal kliması olan ve doğal güzelliği ve insanları çekebilecek cazibeye sahiptir. Doğal hayat ile insanlarımız bütünleşecek. İkinci etapta ise mesire alanının yanındaki bölgeye bungolof tipi evler yada pansiyonlar yapılacak. Hem mesire alanı hem yaşam alanı olarak

tasarlandı. Önümüzdeki yıllarda bu aşamalar tamamlanacak" dedi.

YEŞİLLİKLER BELDESİNE MESİRE ALANI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 15:36:03
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 18:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?