2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

"Biz Batman'ı kazanmak istiyoruz"

29 Mart 2009'da yapılacak mahalli seçim çalışmaları kapsamında Batman'a gelen 22. Dönem TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, partililerle buluştu.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç AK Parti Batman Milletvekilleri Ahmet İnal, M.Emin Ekmen, Batman Belediye Başkan Adayı Ziver Özdemir, İl Başkanı Ömer El ve partililer tarafından karşılandı. Arınç, esnaf ziyaretinden sonra Şevket Başak Camii'nde öğlen namazını kıldıktan sonra seçim lokali önünde kendisini bekleyen partililere hitap etti. Arınç, ''Türkiye sizinle gurur duyuyor'' sloganlarıyla kesilen konuşmasında Batman'ın kimsenin tapulu malı olmadığını belirterek, ''Bizler hak ve hukuktan yanayız'' dedi.

Bülent Arınç, konuşmasına şöyle devama etti:
"Biz bu seçimde her partinin adayına saygı duyacağız. Madem millet karşısına çıkmışlarsa onlara saygı duyacağız. Biz barış içinde yarış diyoruz. Tehdit ederek değil, çocukları kandırarak değil, kadınlara saldırmakla değil. Demokratik bir ortamla kim seçilirse seçilsin saygı duyacağız. Batman'ı fethedilecek kale olarak görmüyoruz. Biz Batman'ı kazanmak istiyoruz.

Etnik ayrımcılık yapanlar aramıza nifak tohumları soktular. İster Kürt, ister Türk olsun bizi kardeş yapan inancımız çerçevesinde birleşirken aramızı bozmaya çalıştılar. Geçmişteki sağcısı solcusu hepsi bundandır. Biz diyoruz ki, başı açık olana saygı duyduğumuz gibi inancından dolayı başını örtenlere karşı olanlara da karşı çıkıyoruz. Bu ülkede demokrasi için, toplumda barışı korumalıyız. Ülkede ayrımcılık, yasaklar ve gözyaşı dökülürse o ülke iflah olmaz. Biz sivil anayasa için çalışıyoruz. Onun için hukuk devletinden yanayız. Hukuk devletinde çete ve mafyalar olmaz. AK Parti olarak, bu milleti bölmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkenin evlatlarını birbirine kırdırmak için neler yapılmış, neler konuşulmuş, hangi planlar öne sürülmüş, hangi darbe teşebbüslerine kimler ön ayak olmuş?

Gazetecisi ile işadamı ile emeklisi ile asker bürokratlarıyla Türkiye'de parlamenter rejimi yıkmak için kimler el ele vermiş bugünlerde hepiniz görüyorsunuz değil mi? Dinliyorsunuz değil mi? Biz AK Parti olarak bunlarla mücadele ettik. Eğilmedik bükülmedik, pes etmedik, korkmadık yılmadık. Sizler tarihi iyi bilirsiniz. Bu kadar ihanet şebekesi varken Türkiye'de başka bir hükümet başka bir parti iktidar olsaydı yüz üstü kapaklanır giderdi. Ama biz dimdik ayakta kaldık. Başımızı öne eğemedik. Milletten aldığımız emaneti birilerinin kucağına koymadık. Biz millet iradesi ile geldik, ancak millet iradesi ile gideriz. Beni korkutamazsın. Bana hiçbir şey yapamazsın. Bizim arkamızda millet var, dedik. Ve Dimdik ayakta kaldık.
Ergenekon'du şuydu buydu, buradan bir tek şey bulacaksınız. 5 yıllık iktidarımda 55 tane çete çökertildi. Hepsi yargının önüne gitti. Faili meçhul cinayet kalmadı. Bugün bu işi yapan ertesi gün yakalandı. Güvenlik güçleri bir taraftan hükümetin iradesi bir taraftan. Ben şimdi bunu arzu ediyorum. Geçmişte bizi birbirimize düşman eden, birbirimize kırdıranlar hangi şeytani işlerin içindeymiş kim kiminle işbirliği yapmış hepimiz bunu bekleyelim. Bunlar ortaya çıkacak ve ondan sonra Türkiye'yi bölmek parçalamak isteyenlerin ekmeğine yağ sürülmeyecek. Beraber kardeş olmanın sevgisini daha çok yaşayacağız. Geçmişteki siyasilerin korkaklığının Türkiye'ye nelere mal olduğunu hep beraber gördük. Korkmayacağız, yılmayacağız, Allah'ın izni ile.

Bir konuşmam nedeni ile beni eleştirmişlerdi. Bugün bir gazete de ''Arınç, haklıymış'' diye kocaman bir başlık var. Biz hamdolsun hep Hak'tan yana olduk. Bana cevap verdi birisi, zannetti ki eskilerde olduğu gibi susacak konuşmayacak. Çok şükür neye mal olursa olsun millete söz verdik. Hep doğruyu söyleyeceğiz. Hep hakikatten yana olacağız. Sadece Allah'tan korkacağız. Sadece hiçbir şeyden korkmayacağız."

Arınç, daha sonra öğlen yemeği için TPAO Kristal Park'a geçti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 17:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?