2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

2 SODES projesinin açılışı yapıldı

Batman Valiliği Avrupa Birliği (AB) Projeler Koordinasyonu Ofisi tarafından yürütülen ve Devlet Planlama Teşkilatı'nca (DPT) Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen, Valiliğin 42 projesinden olan 'Kadın Danışma-Dayanışma Merkezi Projesi' ve 'Genç Kızlara Meslek Edindirme Kursu Projesi'nin açılışı yapıldı.

Yüzlerce genç kızın ve kadının da katılım sağladığı açılışa Batman Valisi Dr. Recep Kızılcık, Vali yardımcıları Osman Varol ve Yasemin Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Özellikle kenar semtlerde ikamet eden genç kadınların ilgi gösterdiği bilgisayar, biçki-dikiş, ön muhasebe, tezgahtarlık, kasiyer ve reyon sorumluluğu, çocuk bakıcılığı kursları ÇATOM bünyesinde faaliyetlerine başladı.

Açılış programında söz alan Vali Dr. Recep Kızılcık, "Batmanlı bayanların en az erkekler kadar sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda hayata atılmaları en doğal haklarıdır. Bu nedenle Batman'da özellikle kadınlara yönelik istihdam, sosyal hayat ve ekonomik özgürlükler konusunda katılımlarını sağlamak amacıyla bir dizi projeler gerçekleştirdik. Bu projeler sayesinde yavaş yavaş emekleyerek yürümeyi öğrenen bebekler misali Batmanlı kadınları, genç kızları iş sahibi yapıp onları hayata daha güvenilir ve en önemlisi ekonomik özgürlüklerini kazanmış bir şekilde hazırlama gayretindeyiz. Başbakanlık tarafından kabul edilen bu projeler sayesinde kadınlarımız her alanda kendilerini geliştirecek, kendi özgüvenleri artacak, kendi işini öğrenip uygulayacak ve en önemlisi acındığı için değil meslek sahibi olduğu için değer kazanacak. Amaç, kadınların ruh ve beden sağlıklarını korumak, desteğine gereksinim duydukları çeşitli geliştirici hizmetleri oluşturmak ve sunmak üzere, kadınlara yönelik danışma ve dayanışma merkezi kurulmasıdır. Proje kapsamında; psikolojik ve hukuksal destek ve yönlendirme birimi ve kadınların tiyatro, müzik gibi çalışmaları yapacakları kadın dayanışma lokalleri oluşturulmuştur. Yine bu proje kapsamında 9 ay boyunca kadın ve genç kızlara yönelik eğitim, konferans ve bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Amaç; işsiz ve mesleki becerisi olmayan 15-30 yaş arası genç kız ve kadınlara yukarıda belirtilen bu kurslarda mesleki becerilerini artırma yoluyla istihdam edilmelerini sağlamaktır. Katılımcılara sosyal aktiviteler sinema, sabah kahvaltısı, tiyatro, kültürel ve tarihi geziler gibi etkinliklerde düzenlenecektir" dedi.

Proje kapsamında ÇATOM'da bilgisayar kursuna katılan öğrencilerden Ayten Doğu, ÇATOM'da yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Buraya bilgisayar kullanmayı öğrenmek için geldim. Daha önce evde boş oturuyordum buraya gelmekle hem meslek ediniyorum hem de güzel vakit geçiriyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 17:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?