2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

30 yıldır teşhis konulmasını bekliyor

Batman'da yaşayan bir vatandaş 30 yılık hastalığına teşhis koyulmadığını iddia etti.

Batmanın Kozluk ilçesine bağlı Yedibölük köyünde ikamet eden İhsan Ekinci (61) isimli bir vatandaş 30 yıldır boğaz ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle hastane hastane dolaştığını ancak doktorların hastalığına bir isim veremediğini iddia etti.

İhsan Ekinci, yıllardır, sağ göğsümde omiriliği besleyen sinir damarların gerilmesiyle yoğun bir nefes darlığı ve şiddetli bir kas gerilmesi yaşadığını ve 1978 yılında kulak, burun, boğaz doktoruna giderek muayene olduğunu belirterek, "Nefesimdeki darlığın, göğsümdeki bir noktaya uyguladığım baskıyla geçtiğini doktora söylediğimde, hastalığımın ortopedik bir hastalık olma ihtimali olabileceği ve bu nedenle bir ortopediye gitmem istendi. Zaman kaybetmeden hastaneye gittim, yapılan tetkiklerden sonra karaciğerimden ameliyatla bir parça alındı.

Ben ısrarla ağrıların karaciğerden kaynaklanmadığını düşünüyordum. Bu nedenle ikinci bir karaciğer operasyonuna da izin vermedim. Bu noktadaki ağrılar vücudumda yaklaşık 5-6 rahatsızlığa neden oluyor. Çektiğim ağrı nedeniyle iskelet yapımda oluşan şekil bozukluğuna bir anlam veremeyen doktorlar böyle bir rahatsızlığa hiç rastlamadıklarını ve bu hastalığın kendilerini aştığını söyleyerek 30 yıldır hastane hastane dolaşmama neden oldular" dedi.

İhsan Ekinci, Batman, Diyarbakır, Adana, Ankara, İstanbul ve İran'da gitmediğim hastane kalmadığını belirterek, "Bugüne kadar yaklaşık 12 kiloyu bulan röntgen ve tahlil sonuçlarım var. İki Traktör bir taksimi bu hastalığım uğruna harcadım ancak elle tutulur bir sonuç alamadım" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 18:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?