2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

AKP Kadın Kolları'na saldırı

Batman'da AK Parti Kadın Kolları bünyesinde çalışan kadınlar seçim çalışması için girdikleri evde ev sahibi kadın tarafından yaka paça dışarı atıldı. AK Parti Milletvekili Emin Ekmen olay yerine gelerek, "Örfümüzde kadına el kaldırmak yoktur. Yaşanan bu olayın son olmasını diliyoruz" dedi.

29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçim çalışmaları çerçevesinde Kültür Mahallesi'nde bir eve giren AK Parti Batman Kadın Kolları Başkanlığı'na mensup kadınların ellerindeki broşürler söz konusu evde ev sahibi tarafından yırtıldı. Ev sahibi kadın ve diğer kadınlar hakarete varan sözler sarf ettiği kadınları yaka paça dışarı attılar.

Yaşanan olay üzerine Kültür Mahallesi'ne gelen AK Parti Batman Milletvekili Emin Ekmen, "Mahalle çalışması yapan Kadın Kolu mensubu arkadaşlarımızın bir saldırıya maruz kaldıklarını duyduk. Olayı duyan kadınların yakınları ve gerek partililer olay yerine intikal edince biz de sükuneti sağlamak ve bu saldırının hesabının sorulması için olay yerine intikal ettik. Olay yerine geldiğimizde Kadın Kolları'na üye arkadaşlarımızın bir evin içerisinde yine kadınlar tarafından evin kapısı kilitlenmek suretiyle darp edildiğini ve ellerindeki broşürlerin yırtılarak kendilerini evin dışına zorla attıklarını öğrendik. Bu altıncı olay. Sükunete davet ediyoruz. Barışa davet ediyoruz. Siyasi sorumluluğu olan herkesin seçime kadar Batman'da bir olay çıkmadan sükunet içinde seçimi tamamlama konusunda bir irade bekliyoruz. Samimiyet bekliyoruz. Birebir görüşmelerimizde olaylar kınanıyor ancak medya önünde toplum önünde kınanmıyor. Örfümüzde kadına el kaldırmak yoktur. Bu olayın son olmasını diyoruz." şeklinde konuştu.

Batman Emniyet Müdürlüğü, seçim çalışması yürüten kadınlara saldırıldığı iddiasıyla ilgili inceleme başlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 21:44:39
Güncelleme :19 Şubat 2009 Perşembe 22:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?