2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

Atalay ifade verdi

Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, seçim çalışmalarında yaptığı Kürtçe konuşmalardan dolayı Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi.

29 Mart yerel seçimlerinden önce yaptığı konuşmalarla ilgili ifadeye çağrıldığını belirten Belediye Başkanı Atalay, devletin, polisin ve savcıların istediği gibi düşünmek zorunda olmadıklarını söyledi.

Yaklaşık 45 dakika süren ifadenin ardından adliye çıkışında bir basın açıklaması yapan Başkan Atalay, daha önce 7 kez ifade verdiğini belirterek, "Seçim dönemindeki faaliyetlerle ilgili önceki ifadelerimi basınla da paylaştık. Ben bir siyasetçiyim. Benim gibi onlarca binlerce siyasetçi var. Siyasetçilerin işi kendini anlatmaktır. Konuşarak anlatmaktır. Yaptıklarını yapacaklarını kamuoyuyla paylaşmaktır. Ben de bunu yaptım" dedi.

Düşündüklerini, yaptıklarını, birilerinin hoşuna gidip gitmeyeceği üzerine kurgulamak istemediğini söyleyen Başkan Atalay devamında şöyle konuştu:
"İnandığım gibi düşünür, inandığım gibi konuşurum. Bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğiz. Mahkemelerin, savcıların, polislerin istediği gibi düşünmek zorunda olan insanlar değiliz. O toplum, belki 20-30-40 yıl öncesinin toplumuydu. O zihniyet geride kalmıştır. Bugünün toplumu düşünen, konuşan, gereğini yapan siyasetçilere sahip olmalı. Devletin yapması gereken düşünenleri, konuşanları mahkeme önüne çıkarmak değil, kanunları, yasakları gözden geçirmek olmalıdır."
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 14:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?