2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

Bayramda gribe dikkat

UZMANLARDAN BAYRAMDA DOMUZ GRİBİNE KARŞI UYARILAR

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Baş, bayramda vatandaşların domuz gribine karşı tokalaşma ve öpüşmeden sakınması gerektiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Baş, Kurban Bayramı'nda domuz gribine karşı vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. 27-30 Kasım 2009 tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı süresinde vatandaşların sağlık konularında herhangi bir sorunla karşılaşmaması açısından gerekli tedbirlerin alındığına işaret eden Baş, "Hastalığın oldukça hızlı yayılan özelliği nedeniyle, Kurban Bayramı ciddi bir risk oluşturuyor. Bu amaçla kurbanda da bu virüse karşı çok dikkatli ve tedbirli olmak gerekir.

Bayramda özellikle tokalaşma ve öpüşmelerden sakınmamız gerekir. Özellikle virüsün temas sayesinde bulaşacağından yola çıkarsak bu bayramki tedbiri elden bırakmamamız gerekir. Bayram süresince hasta kişilerin mümkün mertebe evlerinde dinlenmeleri, bu virüsü gittikleri ortamlara bulaştırmamaları önemlidir. Sağlık Müdürlüğümüz bünyesindeki 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonları, ekip ve tam donanımlı ambulansları ile 24 saat boyunca görev başında olacaktır. Vatandaşlarımıza sağlık hizmetinin en kaliteli,

verimli ve hızlı bir şekilde sunulabilmesi amacıyla gerekli tüm tedbirler alınmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 15:56:05
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 18:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?