2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

Çölyak hastaları yardım bekliyor

Batman'da bir araya gelen çölyak hastaları, Batman Valiliği'nin kendilerine 65 gündür gıda yardımında bulunmadığını belirttiler.

Gülistan Caddesi üzerinde bir araya gelen hastalar adına açıklama yapan çölyak hastası Muhyettin Acar, daha önce Valilik tarafından çölyak hastalarına ödenen gıda desteği parasının ödenmediğini söyledi. Valilik tarafından istenen raporları tamamlamalarına rağmen 65 gündür hiçbir destek alamadıklarını ileri süren Acar, çok zor durumda olduklarını anlattı. Muhyettin Acar, açıklamasına şöyle devam etti:
"Çölyak hastalığı ilaçla tedavi edilmeyen hatsallıklardan bir tanesidir. Ömür boyu diyet yapmak zorundadır. Yapılmadığı takdirde kesinlikle ölümle sonuçlanacağı hekimlerin verdiği raporlarla belirtilmiştir. 65 gündür açlığa mahkum kalmaktayız. Valilik makamı daha önce vermiş olduğu özel gıda giderlerimizi ödemiyor. Bu gıdaları alacak gücümüz yoktur. 3 aylık tedavi masrafı 2 bin 500 TL'dir. Ölmemiz durumunda sorumlu Valilik makamıdır."

Daha önce Valilik makamı tarafından kendilerinden rapor istendiğini ifade eden Muhyettin Acar, raporu Valilik makamına teslim etmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını bildirdi. Acar,  "Biz çölyak hastaları olarak Valiliğe başvurduğumuzda yeni heyet raporları istediler. Biz de hastaneye başvurarak yeni raporları aldığımız halde Valilik kabul etmedi. 'Raporlarda hayati önem arz etmektedir ve ömür boyu kullanılması zorunludur' denmesine rağmen Valilik bunu da kabul etmedi. Biz Çölyak hastalarının ölmesi durumunda tek sorumlu valilik makamıdır" şeklinde konuştu.
Ellerinde hastalık raporları ile basın açıklamasına katılan Çölyak hastaları açıklamanın ardından sesizce dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 15:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?