2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

DTP'den Hasankeyf için kampanya

Batman'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile DTP'liler bir araya gelerek antik kent Hasankeyf'i sular altında bırakacağı bildirilen Ilısu Barajı projesine karşı ortak imza kampanyası başlattı.

Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay tarafından başlatılan imza kampanyasının 6 Temmuz 2009 tarihine kadar devam edeceği belirtilirken toplanacak olan imzaların Başbakan ve Çevre Bakanı'na gönderileceği açıklandı.

Batman Yılmaz Güney sineması önünde toplanan DTP'liler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Nejdet Atalay, "Ilısu Baraj projesine karşı duyarlı insanların yürüttüğü mücadeleler güzel bir noktaya gelmiştir. Bunu yürüten Yusufeli Derneği, Munzur Derneği, Hasankeyf'i Yaşatma Derneği ve Alyonu Dernekleridir. Bu ısrarlı duyarlılık insana ve doğaya olan duyarlılıktır. Bu duyarlılığa bağlı olan sivil toplum örgütleri onurlu mücadelelerine devam etmektedir. 4 sivil toplum kuruluşu ortaklığında Ilısu Barajı'na karşı demokratik mücadelemizi imza kampanyasını başlatacağız. Bu kampanya 6 Temmuz'a kadar devam edecektir. Çünkü kredi verecek olan ülkeler Temmuz ayına kadar hükümete süre tanımıştır. Biz de bu tarihe kadar gerek konferans ve eylemselliklerimiz devam edeceğiz. Hasankeyf, Batman için büyük bir hazinedir. Bu ekonomik döngü dünya kültürüne kazandırıcı bir hazinedir. Ve insanlık adına bu mücadeleye devam edeceğiz. Baraja karşı ısrarımız ile kredi verilmesi mutlaka kabul edilmeyecektir" dedi.

İmza kampanyası törenine Belediye Başkanı Atalay, DTP'li eski Belediye Başkanları, DTP İl Başkanı Özcan Erdem, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube Başkanı Osman Künteş, Hasankeyf'i Yaşatma Derneği, Eğitim-Sen, Genel-İş Sendikası temsilcileri ile bazı dernek temsilcileri katılırken 6 Temmuz 2009 tarihine kadar toplanacak olan imzalar Başbakan ve ardından da Çevre ve Orman Bakanı'na gönderilecek.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 18:31:36
Güncelleme :6 Mayıs 2009 Çarşamba 18:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?