2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

'DTP'yi susturma silahları sustur'

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman İl Teşkilatı üyeleri, parti yöneticilerinin tutuklanmalarını protesto etmek için 2 günlük açlık grevine başladı.

Atatürk Parkı'nda başlatılan greve Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, İl Başkanı Özcan Erden ve çok sayıda partili de katıldı. Grup adına açıklama yapan Özcan Erdem, "Parti yöneticilerimize yönelik yapılan ve halen devam eden operasyonların neticesinde yapılan tutuklanma furyası bir siyasi darbe niteliğindedir. 29 Mart seçimlerinin başarısını hazmedemeyen güçlerin geliştirdikleri saldırı ve operasyonlar partimizin ve halkımızın görkemli onurlu duruşuna da bir saldırıdır" dedi.

Saldırı ve tutuklamalara karşı tepkilerini ortaya koymak amacıyla toplandıklarını aktaran Erdem, "Parti Genel merkezimizin 'DTP'yi susturma silahları sustur' sloganıyla bizler de Batman'da devam etmekte olan gözaltı ve tutuklanmaları protesto etmek amacı ile 2 günlük oturma açlık grevini başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ise, "Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da 15 bin kişinin katılımıyla yapılan açlık eylemi ile bir tarih yazdık. Çözümle yaklaşacağımız demokratik eylemlerle sesimizi duyuracağız. Yönetilenler bu ülkeyi yönetenlere akıl verir durumdalar. Biz siyasetsiz ve iradesiz bir Kürt olmayı kabul etmiyoruz. Bizim için bu ülkenin vatandaşı olarak tek tanım var o da onurlu Kürt olmaktır. Sesimizle soluğumuzla demokrasi için barış için kardeşlik için kimsenin istediği Kürt olmayacağız" dedi. Toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde kurulan çadırlarda oturma eylemi başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 16:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?