2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

Kurayla şoför seçimi

Batman Belediyesi tarafından yaklaşık 4 ay önce ulaşımda kullanılmak üzere alınan halk otobüslerinin sürücüleri kura ile belirlendi.

Halk otobüslerinin 28 sürücüsünün belirlenmesi için yapılan kura çekimine 469 sürücü adayı katıldı. Halk otobüslerinde çalışmak üzere başvuruda bulunan sürücüler kura çekiminin yapılacağı düğün salonuna saatlerce önce geldi. Kura saatine kadar kimi salonda kimisi dışarıda bekleyen sürücüler, kura sisteminden memnun olduklarını belirtti. Başvuruda bulunanların isimlerinin okunmasından sonra kura çekimine başlandı.

Kura çekiminde 28 asil 8 yedek sürücü belirlendi. Kura sonrası açıklama yapan Batman Belediye Başkan yardımcısı Hamza Ayiş, "Bizim daha önce oluşturduğumuz komisyona 469 şoför adayı müracaatta bulundu. Şeffaf şekilde yapılan kura sonucunda 28 asil 8 yedek sürücü belirledik. Seçilen sürücüler 15 gün denemeden geçecek. Aşırı hız, hatalı sollama gibi trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin yerine yedekten seçilen sürücülerden alınacak" dedi.

Şehir içi ulaşımda hizmet veren 26 otobüste şu an çalışan sürücüler de daha önce kura ile belirlenmişti. Yeni alınan sürücüler ile eski sürücüler vardiya usulü değişimli çalışacak. Kura çekilişine Belediye Başkan yardımcısı Hamza Ayiş, il encümenleri ve sürücü adayları katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 18:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?