2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

Sağlık müdüründen kan bağışı çağrısı

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Baş, kan ve organ bağışı için yeterli duyarlılığın olmadığını belirterek, vatandaşları kan ve organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Baş, ilde sağlık alanında son günlerde ortaya çıkan birtakım sıkıntıların giderildiğini dile getirdi. Dr. Baş, yaptığı açıklamada, Batman'da kan bağışına yeterli duyarlılığın gösterilmediğini belirterek, "Trafik kazası geçiren hastalarımız için Gaziantep, Kayseri ve Elazığ'dan kan getiriliyor. Bu da hastalarımız açısından bir sıkıntıdır" dedi.

Dr. Baş, Bölge Devlet Hastanesi'ndeki sıkıntıların aşılmaya çalışıldığını, hastanenin esnafa olan borçların ödenmesi için Batman Valisi Dr. Recep Kızılcık ile Sağlık Bakanlığı düzeyinde girişimlerde bulunduklarını, sorunun birkaç gün içinde çözüleceğini kaydetti. Dr. Baş, Batman'da 2008 yılı itibari ile sıtma vakalarını sıfıra düşürdüklerini ifade ederek, "Anne ve çocuk ölümlerinin önüne geçmek için sağlık ocaklarının bulundukları bölgede hitap edilen nüfusa eğitim verilmektedir. Kırsal kesimlerde ise muhtar, öğretmen ve imamlar da dahil edilerek bir toplumsal bilinçlilik oluşturulmaktadır" diye konuştu.

İl genelinde anne ve çocuk ölümlerinin Türkiye ortalaması seviyesinde olduğunu bildiren Sağlık Müdürü Baş, hiçbir anne ve bebeğin ölmesini istemediklerini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 14:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?