2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

Üniversite gelişiyor

2007 yılında kurulan Batman Üniversitesi gelişimini hızla sürdürmeye devam ediyor.

Prof .Dr. Abdusselam Uluçam'ın rektör olarak atanmasının ardından üniversite içerisindeki düzenlemeler hız kazandı. Batman Üniversitesi bahçesinde atıl durumda olan prefabrik yapıları yıkarak yerine modern bir ek bina yapılması için hazırlıklar başladı. İdari ve akademik personelin atanmasının hemen ardında üniversite binalarında düzenleme çalışmaları başlatılmıştı. Bunlara bir yenisini daha ekleyen Batman Üniversitesi, geçmiş yıllarda atıl olarak duran prefabrikleri yıkarak, yerine üniversitenin Teknik
Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu ek binasını inşa etmeye başladı.

11 bin 468 metrekarelik kapalı alana kurulacak olan inşaatın bütçesi de 4 milyon 362 bin TL olarak kaydedildi. 60 derslik ve 2 adet birleştirilmiş sınıftan oluşan ek bina; bodrum, zemin ve 2 normal kattan oluşuyor. Yapılacak olan ek bina sayesinde Batman Üniversitesi fazladan bin 300 öğrenci için yeni ortam sunmuş olacak. Akademik personele de geniş yer ayrılan yapımda ayrıca; kantin, yemekhane, personel yemekhanesi, kazan dairesi, jeneratör, su deposu ve açık internet alanı gibi kısımlar da yer alacak.

400 iş gününde bitirilmesi planlanan Teknik Eğitim ve Meslek Yüksekokulu ek bina inşaatıyla Batman Üniversitesi'nin daha modern bir yapıya kavuşacağını belirten Rektör Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, "Batman Üniversitesi yeni kurulmuş bir üniversite. Akademik kadrolarımızı genişletirken aynı zamanda üniversitemizi tercih eden ve şu an itibariyle eğitim gören öğrencilerimize daha modern bir yapı kazandırmak için, okul bahçemizde atıl duran prefabrik binaların yerine 11 bin 468 metre karelik kapalı alana ek bina yapma kararı aldık. Yapılacak olan ek bina sayesinde mevcut öğrenci kadrosuna bin 300 öğrenci daha eklenebilecek uygunlukta derslikler yapıldı" dedi.

Batman Üniversitesi'nin ek bina inşaatının yüklenici firmasının yetkileri, inşaatın 2010 yılının Temmuz ayında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 15:43:11
Güncelleme :8 Temmuz 2009 Çarşamba 16:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?