2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

Vali: Olaylar abartılıyor

Batman Valisi Dr. Recep Kızılcık, il genelinde hissedilen ve yaşanan sorunları çözmek için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Batman'a atandıktan sonra eğitim, kültür ve sosyal içerikli onlarca projeyi hayata geçirerek, Batman'ın önünü açma çabası veren Vali Kızılcık, bir taraftan da ilin ekonomik anlamda gelişmesi için batıdaki işadamlarıyla yatırım için diyaloglarını sürdürüyor. Vali Kızılcık, "Batman'ın önü her yönüyle açık. Batman büyümeye devam ediyor ve edecek." dedi.

Vali Kızılcık, sorunların çözümü konusunda 3 temel üzerinde yükselen bir stratejiyle hareket ettiklerini söyledi. Vali Kızılcık, " Batmanımızı daha yaşanılabilir, yaşam seviyesi yüksek, güzel ve müreffeh bir batman haline getirebilmek için 3 temel üzerinde yükselen bir stratejiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunlar eğitim, Ekonomi ve sosyal içerikli projelerdir" dedi. 2 yıllık süreç içinde özellikle öğrencilerin vizyonlarının daha geniş olabilmesi, geleceğe daha umutla bakabilmeleri ve ülkenin zenginliklerini görebilmeleri için Çanakkale'den İstanbul'a, Antalya'dan kayak merkezine kadar bir dizi gezi programı düzenlediklerini belirten Vali Kızılcık, " Hem tarihlerini tanımalarını hem de ülkemizin büyüklüğünü görebilme imkanını sağlamaya çalıştık. Böylece kendine güvenen, geleceğe ümitle bakan bireyle yetiştirmede katkı sağlamaya çalıştık. Doğuyla-Batının, Güneyle-Kuzeyin kaynaşması yönünde çok ciddi adımlar attık" şeklinde konuştu.

- GENÇ KIZLARA YÖNELİK PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİK

Eğitim-öğretim dışındaki genç kızlara yönelik ÇATOM ve Gençlik ve Kültür evi aracılığıyla kurslar düzenlediklerini aktaran Vali Kızılcık, "Onların meslek sahibi olmaları, şehir hayatına adapte olmaları ve böylece geleceğe bir mesleğe sahip bireyler olarak daha ümit var bakabilmeleri ama daha da önemlisi üretim hayatına katılabilmeleri için onlarca projeyi yürütmeye başladık ve bu projelerin yürütümü halen devam ediyor." dedi. Proje hazırlarken Batman'da var olan, hissedilen ve yaşanan sorunların ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini kaydeden Vali Kızılcık, şöyle konuştu:
"Bu anlamda da bizler genç kızlarımızın ekonomik, sosyal, Kültürel hayata bizzat aktif olarak katılmalarını ve bunun sonucu olarak ta güvensizliklerini kriz hallerini ortadan kaldırmayı hedeflemekteyiz. Ama bizzat krize giren kızlarımızın bu krizden kurtulmalarını temin etmek için yine kırsaldan şehre göç eden gençlerimizi şehir hayatına adaptasyonu ve psikolojik destek adı altında iki adet projeyi uygulamaya koyduk. Bu psikolojik destek projesi çerçevesinde Alo 182 hattını oluşturarak krize giren kızlarımızı bu numarayı arayıp oradan psikolojik destek almaları veya bizzat randevusuz olarak ta merkezimize gidip psikologlarımızdan gereken desteği almalarına imkan sağlamak. Bu projemiz bir yıldır devam ediyor. Hali hazırda 200'ün üzerinde genç kızımız bu proje kapsamında psikolojik destek görmektedir. Projemizi iki yıllık olarak planlamıştık ama bu alandaki ihtiyaca binaen bunu daha ileriki yıllara getirmeyi planlamış durumdayız."

Vali Kızılcık, yaptıkları tüm projelerin amacının toplumun bütün kesimlerini kapsayıp onların daha insani daha medeni koşullarda yaşayabilmelerini sağlamak olduğunu ifade ederek, " Kadınların da en az erkekler kadar ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılmalarını sağlıyoruz. Şüphesiz yapılan çalışmaların kadın intiharlarındaki düşüşlere etkisi de olmuştur." dedi.

1990'lı yıllarda Batman'a hızlı göç başladığını ve Batmanın kenar semtlerinde çok ciddi bir yoksulluğun yaşandığını aktaran Vali Kızılcık, " Bizzat gerçekleştirdiğim aile ziyaretlerimde yaşam koşullarının ne kadar zor olduğunu bende tespit ettim ve bunun sonucu olarak ta bizler bu insanlarımızın hayat koşullarını hafifletebilmek, iyileştirebilmek için bir dizi projeleri hayata geçirdik. Aldığımız değerlendirmeden bu projelerden biri olan Güzel evim Projesi kapsamında şu ana kadar 300 ailemizin evlerini yaşanılabilir koşullara getirdik ve yaptığımız projelendirme sonucunda 1000'e yakın ailemizin evlerini aynı şekilde bu proje kapsamında iyileştirip o insanlarımızın daha insani koşullarda yaşamalarına imkan sağlamış olacağız" dedi.

- OSB'YE İLGİ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde çok ciddi bir hareketlilik yaşandığını dile getiren Vali Kızılcık, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu hareketliliğin sebebi her gün birer, ikişer tane yatırımcımızın İstanbul'dan Yurt dışından buraya gelerek yatırım yapmalarıdır. Bunun sonucu olarak şu anda Batman organize sanayi bölgemizde 26 fabrikamız üretimi gerçekleştiriyor. 14-15'e yakın fabrikamızda inşa safhasında bulunmaktadır. Tabi organize sanayi bölgemizde yatırımcıya tahsis edilecek parselimiz kalmadığı için bu alanı genişletilmesi için son aşamaya gelmiş durumdayız. Burayla ilgili de ciddi talep var. Ümit ediyorum ki, bu alanın alt yapı olarak tamamlandığında özellikle devletimizin ve hükümetimizin şuanda üzerinde çalıştığı bölgesel ve sektörel bazda teşvik politikası da yürürlüğe girdikten sonra en kısa zamanda bir çekim merkezi haline gelip orası da dolacaktır diye düşünüyorum. Bizler devlet olarak görevimiz iş adamına yatırım ortamını hazırlamaktır. Batmanımız zaten orta doğunun İran Kafkas pazarını göz önünde bulundurduğumuzda Dünyada ekonomik durgunluğunu yaşandığı bu dönemde bu bölgeler nispeten oralara nazaran daha az durgunluktan etkilendiğini düşündüğümüzde yatırımcı için daha cazip bir hale gelmiş diyebiliriz Dolayısıyla bu tür yatırımlar başlayınca tersine göç devam edecektir. Ama bunlar yeterli değil. Çok genç bir nüfusa sahibiz. Türkiye ortalamasının üstünde bir işsizliğimiz var. Bunun ortadan kaldırılması için çok daha büyük projelere imza atmamız gerekiyor. Bunun içinde huzur ve sükun ortamının devam etmesi gerekiyor."

- OLAYLAR ABARTILIYOR

Vali Dr. Recep Kızılcık, töre cinayetleri ve intihar vakalarının abartıldığını belirterek, bir ilin imajıyla oynanmasının doğru olmadığını söyledi. Vali Kızılcık, " Batman'da sanki kadın intiharları, namus cinayetleri son derece yüksekmiş gibi gösteren yayınlar var. Son olarak bu konuyla ilgili çok kısa dönemde çekilmiş bir filmin İstanbul ve Avrupa'da bazı yarışmalara katılacağı bilgisi bize geldi. Son dönemde medyada ve kamuoyunda Batman'ın imajının çok iyi olduğunu, projelerle konuşulduğunu, dolayısıyla bir imaj değiştirmesi ve yenilenmesinin yaşandığını belirten bir gazeteci arkadaşımız bu konuyla ilgili beni aradı. Söylediği şuydu. Batman'da olmayan bu tür konuların gündeme gelmesine ben dahi tahammül edemiyorum diye bizlere görüşlerini bayan etti.Kamuoyu da Batmanımızın iyi şekilde gündeme gelmesini projelerle gündeme gelmesini, yatırımlarla gündeme gelmesini bekliyor. Son dönemde Batmanımızın imajının huzur ortamı ve projelerle düzeldiğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

- HUZUR ORTAMINA SAHİP ÇIKILMALI

Vali Kızılcık, seçim arifesinde herkesin huzur ortamına katkı sunması gerektiğini söyledi. Vali Kızılcık, "Bilindiği gibi bir seçim atmosferi içindeyiz. Devlet olarak bizim temel görevimiz vatandaşımızın iradesinin hür bir şekilde sandığa yansımasını temin etmektir. Bu bizim en temel görevimizidir. Bizim bütün taraflardan beklentimiz ortamı germeden demokratik bir ortamda huzurlu ve barış içerisinde bir seçim faaliyetleri yürütmeleri ve bunun sonucu olarak ta ortaya çıkacak olan sonuca bütün tarafların demokrasinin bir gereği olarak rıza göstermeleri Ben bu anlamda bütün tarafların medya dahil buna katkı sağlamalarını temenni ediyorum. Demokrasilerin en büyük fazileti halk iradesiyle yönetimlerin el değiştirmesidir. Halkımız yerel yönetimde hangi değişim projelerine intifa edecekse onlar yerel anlamda idareci olacaklar ve böylece kentte gelişim bayındırlıkta sağlanmış olacak" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 09:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?