2
Haziran
2024
Pazar
BATMAN

Yaşam ve Umut Evi tanıtıldı

Nefel, Göç-Der ortaklığı ve Batman Yerel Gündem 21 Kent Konseyi, İHD Batman Şubesi, Batman Belediyesi ve SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi'nin desteklediği Yaşam ve Umut Evi'nin projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Dün sabah yapılan toplantıya Yoksullarla Dayanışma ve Yoksullukla Mücadele Derneği (NEFEL) Başkanı Burhan Kurhan, İl Genel Meclisi üyesi Kadri Yıldırım, proje koordinatörü Esen Tunç ve basın mensupları katıldı.
NEFEL Başkanı Kurhan toplantıda yaptığı konuşmada, 9 ay sürecek olan projede 300 aile için temel sağlık ve hijyen eğitimleri verileceğini söyledi. Kurhan özetle şöyle konuştu:

"Proje kapsamında görev alan hemşireler bugüne kadar 140 aileyi ziyaret etmiş olup, her ev ziyaretinde sağlık ile ilgili eğitim düzenlenmiştir. Aile ziyaretleri esnasında aile planlaması, gebelik-gebelikte beslenme ve aşılama, hijyen, anne sütü ve anne sütünün önemi kronik hastalıklar konusunda aileler bilgilendirilmiştir. Ayrıca ailelere seminer verilerek ailelerde ortaya çıkan sağlık sorunlarından dolayı aileler belediye sağlık merkezine getirilerek muayeneleri yaptırılmıştır.''

Kurhan ayrıca, ''Kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında 21 genç kadının Yılmaz Güney Sineması'nda film gösterimine katılımı sağlanmıştır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 16:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?