30
Mayıs
2024
Perşembe
BEŞİRİ - BATMAN

Ahırdan petrol fışkırdı!

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde Emin Şengün'e ait ahırda petrol fışkırdı.

TPAO'ya ait silivanka petrol sahasına giden boru hattının delinmesi sonucu meydana gelen ham petrol sızıntısı bölgede çevre kirliliğine neden oldu. Ahır sahibi Emin şengül, Silivanka petrol sahasından gelen ve Garzan petrol sahasına pompalanan buradan da Batman'a uzanan petrol boru hattının geçttiği İkiköprü bölgesinde meydana gelen petrol sızıntısını jandarmaya haber vermesi üzerine TPAO yetkilileri olay bölgesine intikal etti.

Sızıntı ihbarını alan TPAO Bölge Müdürlüğü yetkilileri İkiköprü Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan ahıra giderek buradaki petrol sızıntısını tespit etti. Silivanka'dan Garzan Petrol hasasına uzanan petrol bor hattında meydana gelen delinme nedeniyle çalışmalar başlatıldı.

Ahırında petrol çıktığını gören ve büyük şaşkınlık geçiren Emin Şengün adındaki vatandaş, "Petrol boru hattı TPAO'ya ait. Petrol sızıntısı nedeniyle şahsıma ait arazide petrol kirliliği yaşanmıştır. Ayrıca ahırımı da yıkarak sızıntıya müdahale edilecektir. Böylelikle benim maddi ve manevi zararım söz konusudur. Bu nedenle zararımın tanzimi için TPAO yetkililerinden yardım bekliyorum" dedi.

TOPRAK VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE NEDEN OLDU
İkiköprü'de meydana gelen petrol sızıntısı nedeniyle geniş alana yayılan petrol, toprak ve çevre kirliliğine neden oldu. Çevre kirliliğinin yaşanmasının incelemek için Çevre Orman İl Müdürlüğü'nden bir ekip görevlendirirlerek olay yerinde gereken incelemeleri yaptı. TPAO yetkilileri ise olay yerinde gereken çalışmaları yaparak boşa akan petrol tankerlere doldurup ana vanayı kapattı. TPAO yetkilileri olayın meydana geldiği ahırda temizlik işlemlerini bitirdikten sonra borunun geçtiği alanı kazarak onaracaklarını belirttiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2011 Salı 10:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?