19
Mayıs
2024
Pazar
BEŞİRİ - BATMAN

Batman'da iyi bir iş yapılıyor

Batman kent merkezinin alt yapı sorununu kökten çözecek olan ''Batman İçme Suyu Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Projesi'' imzalandı.

Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, kentin 50 yıllık su sorununun çözüleceğini söyledi.


Batman İçme Suyu Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Projesi'nin ihalesini alan 3 firmanın yöneticileri ile Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın katılımıyla Asko Otel'de imza töreni düzenlendi.

İmza törenine Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. İmza töreninin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Batman İçme Suyu Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Projesi'nin Batman'ın en büyük projesi olduğunu kaydederek, "Bu, kalıcı çözümleri üretebilen bir projedir. Proje sayesinde kentimizde 24 saat sular akacak ve kesintiler olmayacak. Proje Batman için tarihi bir projedir. Engel çıkmaması durumunda 15 ay gibi kısa sürede bitirip, Batman'ın 50-100 yıllık içme suyu ihtiyacını gidermek istiyoruz" dedi.


Daha sonra konuşan DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, projenin hayata geçmesinin sevindirici olduğunu dile getirerek, alt yapı sorununun çok önemli olduğunu belirtti. Milletvekili Bengi Yıldız, "Bir kenti kent yapan alt yapı durumudur. Altyapı sorununun ne kadar önemli olduğunu bilmek için Avrupa ülkelerine gitmek gerekiyor. Oradakiler yıllar önce altyapı sorunlarını çözmüşler ve yıllardır bu sorunu yaşamıyorlar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 13:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?