17
Mayıs
2024
Cuma
BEŞİRİ - BATMAN

Canlı Kalkanlar'ın yolculuğu sona erdi

Bölgede devam eden çatışmaların durması amacıyla Batman Demokrasi Platformu’na bağlı 40 kişilik canlı kalkan grubunun ’Kardeşine Ateş Etme’ sloganıyla çıktığı yolculuk sona erdi.
Pazar günü saat 12.00’de Petrol-İş Sendikası önünden Gercüş-Hasankeyf-Siirt üçgeninde bulunan Mava Dağı’na doğru hareket eden canlı kalkan grubuna, bölgedeki operasyonlar ve güvenlik nedeniyle izin verilmemişti.

Geceyi Hasankeyf-Üçyol-Irmak köyleri arasında kalan Mava Dağları’nın uzantısı olan bir bölgede geçiren platform üyeleri, bölgeye girme çabalarının sonuçsuz kalması üzerine, bir minibüsün arkasına bağladıkları ağacın çarpması sonucu yaralanan ve Batman Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Selahattin Getiren ve Sıddık Akgül’ü ziyarete giderek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Daha sonra Beşiri Kıra Dağı’na giderek, bir süre def eşliğinde halay çeken grup üyeleri, Batman Valiliği’nden izin çıkmasıyla geçen hafta Beşiri Gündor Yaylası’nda 2 teröristin öldürüldüğü yere giderek, burada saygı duruşunda bulundular. ’Kardeşine Ateş Etme’ pankartlarıyla saygı duruşunda bulunan grup, barış sloganları attı. İki teröristin öldürüldüğü yerde basın açıklaması yapan DEHAP İl Başkanı Mehdi Öztüzün, bir başka Türkiye’nin daha bulunmadığını belirterek, kardeş kavgasının bitmesi için herkesin seferber olması gerektiğini söyledi. Çatışmaların bitmesi için AK Parti’ye büyük iş düştüğünü belirten Öztüzün, ABD ve AB’nin bu sorunu çözemeyeceğini savundu. Öztüzün, Mava Dağı’na gidişlerine izin verilmediği için, gelecek hafta içinde Çanakkale Şehitliği’ne şikayet ziyaretinde bulunacaklarını söyledi.
Grup, saygı duruşu ve basın açıklamasının ardından şehit olan güvenlik güçleri ile öldürülen teröristler adına iki adet fidan dikerek, Batman’a döndüler.

Beşiri
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 17:26:33
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 15:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?