30
Mayıs
2024
Perşembe
BEŞİRİ - BATMAN

Davullu zurnalı yol açılışı

KÖYDES projesi kapsamında Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı 9 köyün ulaşımını sağlayan grup köy yolu davul zurna eşliğinde açıldı.

Batman ve ilçelerine bağlı bir çok köyün yol ve su sorununu çözen KÖYDES son olarak Beşiri köylerinin ulaşım sorununu çözdü.

Beşiri ilçesine bağlı 9 köyün ulaşımını sağlayan Garzan - Yeşilova grup yol çalışmaları sona erdi. 5 Kilometre uzunluğundaki yol çalışması 450 bin YTL'ye mal olduğu belirtildi. Garzan köyünden başlayan beton asfalt yol sayesinde, Beşiri'ye bağlı Yeşilova, Işıkveren, Kütüklü, Kumçayı, Orta alan, Rıdvan, Hanlı ve Beşpınar köyleri yol çilesinden kurtuldu. Çalışmaları sona eren Garzan Yeşilova grup köy yolu davul zurnalar eşliğinde törenle açıldı.

Törene Vali Dr.Recep Kızılcık, Beşiri Kaymakamı Arif Yalçın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Karatoprak ve köylüler katıldı. Tören nedeniyle hazırlanan kurdeleyi Vali Dr.Recep Kızılcık Beşiri Kaymakamı Arif Yalçın ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Karatoprak kesti. Tören sırasında bir konuşma yapan Vali Dr. Recep Kızılcık, KÖYDES projesi çerçevesinde Batman merkeze bağlı köylerde hem de ilçelerde yol ve su çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek "Bu yıl Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak yaptığımız bütün asfaltları beton asfalt şeklinde yapıyoruz. Bu hem daha sağlam ve daha sağlıklı, hem de köylülerimizin daha çok benimsedikleri bir çalışmadır. Tabi bu yolların yapılmasıyla iş bitmiyor. Özellikle sulama yapan köylerimizin dikkatini çekmek istiyorum. Yolun bakımında gerçekleştirmemiz gerekiyor. Çünkü geçirdiğimiz sulama boruları veya sorumsuzca yol üzerinden geçireceğimiz diğer borular ve yapacağımız çalışmalar yolun sıhhatini bozmakta bu manada kendi evimize kendi malımıza nasıl bakıyorsak yolumuza kamu malı olması münasebetiyle daha fazla bakmanız gerekiyor" dedi.

Daha sonra Vali Kızılcık ve beraberindekiler araçlarıyla konvoy oluşturarak açılışı yapılan 5 kilometrelik gurup köy yolunu test ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 11:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?