20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEŞİRİ - BATMAN

Düğünde G-3'le kutlamaya soruşturma

Batman'da, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun da katıldığı düğünde ellerinde G-3 piyade tüfeği ve tabancalarla havaya ateş açılmasıyla ilgili Batman Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Vali Recep Kızılcık, “Düğünde yaşanan olay bizi ziyadesiyle üzmüştür. Savcılık bu olayla ilgili soruşturma başlattı. G-3 piyade tüfeğinin kime ait olduğu araştırılacak” dedi.

ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, geçen pazar akşamı partisinin Batman İl Başkanı Kemal Tarhan'ın oğlu Barış ile Ankara Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencisi Emel Kılıç'ın, Beşiri İlçesi Bahçeli Köyü'nde yapılan düğününe katılmıştı. Mumcu, Kürtçe türküler eşliğinde çekilen halaya katılırken, uzun namlulu G3 piyade tüfekleri ve tabancalarla peş peşe havaya ateş açılmıştı.

Batman Valisi Recep Kızılcık, olayla ilgili kendisinin de gerekli işlemlerin yapılması için talimat verdiğini ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını açıkladı. Vali Kızılcık, çatışmalı dönemin yoğun olduğu yıllarda gönüllü köy korucularının aldıkları uzun namlulu silahlara ruhsat verildiğini belirterek, OHAL'in kalkmasının ardından bu tür silahlara ruhsat verilmiyor. Düğünde yaşanan olay, bizi ziyadesiyle üzmüştür. Cumhuriyet Savcılığı bu olayla ilgili soruşturma başlattı. G-3 piyade tüfeğinin kime ait olduğu araştırılacak. Gereken soruşturma başlatıldı” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 23:05:16
Güncelleme :13 Mayıs 2008 Salı 23:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?