24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Çobandı, bileyci oldu

Yıllarca çobanlık yapan İsa Uğurlu bu işten sıkılınca, aldığı bisikletin arkasına monte ettiği bileme taşıyla geçimini sağlamaya başladı.

Kozluk İlçesi Danagöze Köyü nüfusuna kayıtlı olan İsa Uğurlu (35), yıllarca köyde yaptığı çobanlıktan bıktığını ve fazla sermaye gerektirmeyen bisikletli bileme taşını satın alarak çalışmaya başladığını söyledi.

Aldığı bisikletin arkasına monte ettiği bileme taşıyla Güneydoğu'daki il ve ilçeleri gezdiğini söyleyen Uğurlu, "Bölgedeki lokanta ve berberleri gezerek, bıçak ve makasları bileyerek para kazanıyorum.

Bisiklet üzerine bileme taşını monte ettiğim için taşınmada bir zorluk çekmiyorum. Bıçakları bilemek için bisikletin tekerleklerinin dönmesi lazım. Onun için de sokak çocuklarından yardım istiyorum.

Günlük kazancım 30 milyon lira civarındadır" dedi. Uğurlu, bu işten rahatlıkla geçimini sağladığını ifade ederek, kimseye muhtaç olmadığını kaydetti.

Batmanlı kasap, berber ve lokantacılar ise, bıçak ve makas bileyen insanların azlığı nedeniyle bazen bıçak ve makasları bileme konusunda sıkıntı yaşadıklarını, İsa Uğurlu'yu çağırdıklarını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 11:04:21
Güncelleme :3 Temmuz 2006 Pazartesi 11:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?