19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Mehmetçikten eğitimede destek

Sason ilçesinde bulunan 50 yıllık okul, Mehmetçik tarafından onarıldı. Mehmetçik tarafından onarılan okulun açılışını öğrenciler yaptı.

Güneydoğu ve Doğu'da PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarını ağır kış şartlarına aralıksız sürdüren Mehmetçik, bir taraftan da eğitime katkı sunuyor. Sason ilçesine bağlı Acar köyü karakolunda görevli Mehmetçik, yıpranmış halde bulunan 50 yıllık köy okulunu 15 günlük yarı yıl tatilinde onardı. Mehmetçik tarafından onarılan okulun açılışına gelen köy çocukları öğretmenler tarafından dağıtılan Türk bayraklarını ellerinden düşürmediler. Açılış töreninde konuşan Sason İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Malgir, Mehmetçik tarafından 50 yıllık okulun bahçesinin stabilizesinin yapıldığını, okul tabanına fayans döşendiğini, okulun eski taş duvarlarının alçılanıp boyandığını, okul tabelasının yenilendiğini belirterek Mehmetçiğe müteşekkir olduklarını söyledi. Öğrenci velilerinden Mahmut Yaşar, iki derslikli bu okulun 50 yıllık bir geçmişi olduğunu ve çok yıprandığını belirterek Mehmetçik sayesinde çocuklarının daha sağlıklı ortamda ders yapacağını ve bunun için Mehmetçik'e teşekkür borçlu olduklarını belirtti.

Konuşmalardan sonra köy okulu öğrenciler tarafından açıldı. Acar Köyü İlköğretim Okulu'nun açılış törenine, Sason İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Kadri Malgir, Acar İlköğretim Okulu öğrencileri ve köy halkı katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 16:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ekmen IP: 193.140.49.xxx Tarih : 6.03.2008 14:19:33

kaymakamlığında desteklediği bu çalışmalar sırasında bizzat ordaydım.USTALAR BİTLİSLİ ER NURİ VE MİKAİL,KARSLI KOMANDO SERKAN,erzurumlu özbek adlı erler bu onarım çalışmalarının baş mimarlarıdır.Hepside çok iyi insanlardı.saona, batmana,acara selamlar.