17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sadece nüfus cüzdanları var

Batman'ın Sason İlçesi'ne bağlı Çakırpınar Köyü Şiganik Mezrası sakinleri ilk kez nüfus cüzdanına sahip oldu.

Yolu, elektriği, okulu ve camisi bulunmayan mezrada ilkel bir yaşam süren Şiganik sakinleri, nüfus cüzdanı almanın sevincini yaşıyor. Mezra ile ilgili çıkan haberler üzerine 2 ay önce mezraya giden Sason Nüfus Müdürü Hasan İnanç, vatandaşların isim listesini almıştı. İşlemlerini tamamlayan Nüfus İlçe Müdürlüğü, mezra sakinlerine nüfus cüzdanını dağıtmaya başladı.

Sason ilçe merkezine ilk kez ayak basarak nüfus cüzdanı alan mezra sakinleri, aynı duyarlılığın diğer hizmetlerde de gösterilmesini talep etti. Mezra sakinlerinden Hüseyin Acar, Sason'a ulaşmak için 4-5 saat yürümek zorunda kaldıklarını, kadın veya çocuklarla ilçe merkezine geldiklerinde ise yolun 7-8 saati bulduğunu belirterek, bu nedenle mezrada yaşayan çok sayıda vatandaşın Sason'u hiç görmediklerini ve dünya ile bağlantılarının kopuk olduğunu söyledi.

Acar, diğer vatandaşlar gibi kendi çocukları için de doğar doğmaz nüfus cüzdanı almak istediklerini ifade ederek, "Medeniyetin hiçbir olumlu özelliğinden faydalanamıyoruz. Şimdi nüfus cüzdanlarımızı aldık, ama biz şunu istiyoruz, nüfus müdürümüz nasıl köyümüze kadar gelip, bizim nüfus sorunlarımızı tespit edip, çözüm üretmiş ise diğer kurum amirlerimizin de köyümüze gelip yol, elektrik, eğitim gibi temel sorunlarımızı yerinde görmelerini ve çözüm üretmelerini istiyoruz" dedi.

Nüfus Müdürü Hasan İnanç, daha önce mezraya giderek nüfus tespitinde bulunduklarını belirterek, ilk etapta 10 ailenin kendilerine müracaat ederek nüfus cüzdanlarını aldığını söyledi. Müdür İnanç, mezrada 40 civarında ailenin nüfus cüzdanı almadıklarını belirterek, "İleriki günlerde bu aileler de gelerek nüfus cüzdanlarını alacak. Bu vatandaşlarımızın sorunlarını yetkili mercilere ilettik" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 16:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin akın IP: 81.215.73.xxx Tarih : 16.04.2006 10:25:44
herşey cok şahane sason halkının sorunlarını cözmek anlamlı ve düşünceli bir duyu fakat haberde yayınlan bu fotograf her şey degirtiriyor oranın yani o köyün tamamen medeniyet dışı ve sanki magaralarda yaşayan insan tiplemeleri vermeniz ve ya vermeleri cok sacma bir kere o fotografın o köyun halkına ait oldunu ıspatlamanız lazım onları o şekil karalamalara maruz bırakmaya kimsenin hakı yok.