4
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Belediye mucidinden yeni içat

Diyarbakır Sur Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü'nde çalışan ve "mucit" adıyla tanınan Ali Cuhadar, yeni yaptığı çöp pres makinesi sayesinde belediyeye 400 milyar lira tasarruf sağladı.

Sur Belediyesi Makina İkmal Müdürlüğü'nde çalışan tamir ustalarından Ali Cuhadar, daha önce Başak marka traktörlerden imal ederek, diğer belediyelere de katkı sağlamıştı. Adı mucide çıkan ve her geçen gün belediyenin tasarrufu için yeni icatlar yapan Cuhadar, bu kez de traktörlere çöp pres makinesi takarak belediyeyi yeni bir masraftan kurtardı.

Yapımı 27 gün süren ve ilki imal edilen pres makinesinin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Üstü çadırla kapatılan ve kırmızı kurdele bağlanan pres makinesinin açılışı sırasında konuşan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, ustaları sayesinde büyük bir masraftan kurtulduklarını belirterek, "Daha önce de Başak traktörlerini yaparak bize büyük bir destek sağlayan ustalarımız, bu kez de çöp pres makinesi imal etti. Bu makinenin yapımı 27 gün sürdü, ancak ilk üretim olduğu için gecikti. Bir sonraki üretimler 15 günde bitecek. Belediyemize bu makine 5 milyar liraya mal oldu.

Dışarıda bunun 1 tanesi 30 milyar liradır. Biz 1 tanesinin fiyatıyla 6 tane imal edebileceğiz. Bu sayede belediyemiz, yaklaşık 400 milyar lira civarında bir tasarruf yaptı. Diğer belediyelerimize de imal edip vereceğiz" dedi.

Açılışın ardından pres makinesinin yapımında emeği geçen motor ustası Ali Cuhadar, Makine İkmal Müdürü Yaşar Dündar ve Kaynak Ustası İsmail Zenci'ye birer teşekkür plaketi verildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 20:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?