4
Mayıs
2024
Cumartesi
İNSAN KAYNAKLARI

'Sürgün ve soruşturmalar dursun'

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu, son aylarda kamu çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen uygulamalara karşı 19 ilde KESK'e bağlı sendika şubelerince hazırlanan deklarasyonu açıkladı.

KESK Şubeler Platformu'nun basın açıklamasına, Demokrasi Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı. Açıklamayı, KESK Şubeler Platformu adına Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı İhsan Babaoğlu yaptı.

Babaoğlu, halkın en demokratik taleplerine yönelik saldırıların arttığını ve bu saldırıların emekçilerin örgütlü olduğu kamu alanına da taşırıldığını söyledi. Kamu emekçilerinin yürüttüğü sendikal mücadeleye yönelik keyfi uygulamaların ve sürgünlerin de yaşandığını belirten Babaoğlu, "Yıllardır KESK üyelerine yönelik idari ve siyasi baskıların olduğu bilinmektedir.

KESK üyeleri, daha önce de benzer gerekçelerle soruşturmaya uğramış, sürgün cezaları almıştır. Kamu emekçileri mücadelesini engellemeye yönelik bu tür girişimler bizim için ne ilk ne de sondur" dedi.

Daha sonra, sürgün ve soruşturmaların durdurulmasının talep edildiği deklarasyon vatandaşlara ve basın mensuplarına dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 16:00:12
Güncelleme :25 Aralık 2005 Pazar 16:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?